Stuur ons een berichtje

KINK Album Top 1000 2023

Van 10 t/m vrijdag 21 juli hoorde je de KINK Album Top 1000 op KINK! Welke albums mogen er in geen enkele platencollectie ontbreken? Welke albums zijn van begin tot eind meesterwerken? Jij hebt gestemd, en de hele lijst check je hieronder.

In de lijst van dit jaar staat Ten van Pearl Jam wederom bovenaan, en But Here We Are, het eerste album dat Foo Fighters uitbrachten sinds het plotselinge overlijden van hun drummer Taylor Hawkins komt nieuw binnenop nummer 8, en ook Lost In The Dream van The War On Drugs stijgt dit jaar de top 10 in! Die top 10 ziet er dit jaar zo uit:

  1. Pearl Jam - Ten
  2. Nirvana - Nevermind
  3. Queens Of The Stone Age - Songs for the Deaf
  4. Radiohead - OK Computer
  5. Muse - Origin of Symmetry
  6. Oasis - (What's the Story) Morning Glory?
  7. Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not
  8. Foo Fighters - But Here We Are
  9. Metallica - Metallica (The Black Album)
  10. The War On Drugs - Lost In The Dream

Ook Queens of the Stone Age komen met een opvallende nieuwe binnenkomer: hun nieuwste album In Times New Roman debuteert nog geen drie weken na de release al op nummer 597 in de lijst.

Hier vind je de volledige KINK Album Top 1000 van 2023!

 

MEER INFO

Meer info en statistieken over de lijst van dit jaar lees je in deze artikelen: we hebben de nieuwe binnenkomers, korte albums, solo-artiesten in de lijst, kleuren, voedsel, locaties, en cijfers in de lijst, albums met lange titels, albums uit de 80's, Distortion albums, de albums uit 2022, en de top 100 van dit jaar op een rijtje gezet!

Datum

21 juli 2023

SHARE

NU op KINK

Depeche Mode

Enjoy The Silence

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje