Stuur ons een berichtje

De KINK Distortion Album Top 1000 take over!

Je hoort de KINK Album Top 1000 gewoon op KINK, maar onze thema kanalen van KINK 80's en KINK Distortion zijn ook goed vertegenwoordigd in de lijst. Dit weekend duiken we in de favoriete albums van onze zusterzenders. Vandaag: KINK Distortion!

#222 DROPKICK MURPHYS - SING LOUD SING PROUD

In tegenstelling tot KINK 80s, heeft KINK Distortion geen chronologische  beperkingen. Dit betekent dat alle harde albums van de afgelopen 53 jaar op Distortion voorbij kunnen komen. Een blik op de KINK Album Top 1000 leert: een van de beste jaren van harde muziek was 2001. Dit jaar heeft tal van topplaten afgeleverd waaronder Mutter van Rammstein, Toxicity van System of a Down en Sing Loud, Sing Proud van Dropkick Murphys. 

#372 BLACK SABBATH - BLACK SABBATH

De oudste Distortion plaat in de KINK Album Top 1000 komt uit 1970. In Februari van dat jaar verscheen het titelloze debuut van Black Sabbath. De een na oudste Metal plaat in de KINK album lijst is eveneens van Black Sabbath. Paranoid, uit september 1970, staat op #155 en is daarmee de hoogste notering van Ozzy Osbourne. 

#139 WITHIN TEMPTATION - MOTHER EARTH

Laat er geen twijfel over zijn: als je het aan KINK Distortion vraagt is Within Temptaion Nederlands belangrijkste export product. Met het album Mother Earth uit 2002 staat de band op #139 en is daarmee de hoogste Nederlandse Distortion notering in de KINK Album Top 1000. Hiermee geven ze Fifi van Heidenroosjes op #375 het nakijken. 

#103 TOOL - LATERALUS

Er zijn weinig artiesten met een perfecte score, maar Tool is er een van. De band staat vijf keer in de KINK Album Top 100, wat betekent dat elk album dat Tool ooit heeft uitgebracht in de lijst terug te vinden is. Fear Inoculum is op #32 de hoogste, Undertow (#631) de laagste, en Lateralus (#103) de hardste daler. 

#83 SLAYER - REIGN IN BLOOD

Slayer is een van de sterkste stijgers van de KINK Album Top 1000. Reign in Blood, met daarop het snoeiharde 'Angel of Death' staat dit jaar 125 plekken hoger dan vorig jaar en komt daarmee in de Top 100. De logische conclusie kan zijn dat de fans genieten van geruchten rondom een mogelijke reunie en daarmee de band dat extra duwtje in de rug willen geven om een terugkeer werkelijkheid te maken. 

#9 METALLICA - METALLICA (THE BLACK ALBUM)

In totaal Is Metallica tien keer in de lijst te vinden. Hoe vaak stonden ze in jouw stemlijst? Heb je op The Black Album gestemd, of ben je toch maar voor Master of Puppets gegaan? Veel Metallica fans hebben met dit probleem gezeten en dat is terug te zien in de resultaten. Master of Puppets is maarliefst 24 plekken gestegen naar #37. Keerzijde hieraan is dat The Black Album bijna niet genoeg meer stemmen had voor een plekje in de top 10. Het album met o.a. 'Enter Sandman' zakt van #4 naar #9. 

Datum

15 juli 2023

SHARE

NU op KINK

Bloodhound Gang

Fire Water Burn

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje