Stuur ons een berichtje

Cijfers in De KINK Album Top 1000

Een lijst zoals de KINK Album Top 1000 is een feest voor liefhebbers van statistieken. Ook als je geen wiskundeknobbel hebt, is deze lijst niks minder dan genieten. Deze cijfers en getallen zijn terug te vinden in de KINK Album Top 1000

#826 Yungblud - 21st Century Liability

Als Yungblud iets graag doet, dan is het opvallen. Des te opvallend is het, dat de 21e eeuw de enige eeuw is die bij naam wordt genoemd. De 20e eeuw is nergens in de albumtitels te bekennen. Dit debuut van deze Britse stuiterbal is overigens niet de enige die begint met het getal 21. Zijn grote helden van Green Day staan met 21st Century Breakdown ook in de lijst. 

#770 Lenny Kravitz - 5

Led Zeppelin en Billy Talent tellen hun albums met Romeinse cijfers, waardoor Lenny Ketvitz's 5 het enige getelde album is, dat een getal als titel heeft. Een van de grootste hits, 'American Woman,' stond bij de originele release 25 jaar geleden niet eens op het album. Deze werd in 1999 pas aan een re-issue toegevoegd. 

#744 Metallica - 72 Seasons

Het nieuwste album van Metallica heet 72 seasons. Over de titel van het album zegt James Hetfield: “72 seasons. The first 18 years of our lives that form our true or false selves." Deze plaat is zelf pas 1 seizoen oud, maar heeft de weg naar de KINK Album Top 1000 al gevonden. Niet geheel onverwacht na de fenomenale shows in Amsterdam, zowel in de arena, als op een geheime kleine locatie. 

#652 Blur - 13

Er zijn maar vier albums in de lijst die alleen een cijfer als titel hebben. 13 van Blur is daar een van, al zou je met wat creativiteit kunnen zeggen dat Blur hier een beetje vals heeft gespeeld. De cijfers zijn namelijk bedoeld om zamen de letter B te vormen. De albumhoes is een schilderij van Blur-gitarist Graham Coxon. het getal 13 is later aan het schilderij toegevoegd. 

#469 De La Soul - 3 Feet High and Rising

Het was een turbulent jaar voor De La Soul. Eerst winnen de rappers het gevecht om hun streamingsrechten, maar moesten vervolgens afscheid nemen van een van de bandleden Trugoy. Hij overleed eerder dit jaar aan hartproblemen. De impact op de KINK Album Top 1000 is minimaal: Het legendarische 3 Feet High and Rising is twee plekken gezakt. 

#142 Tool - 10.000 Days

Het hoogst genoteerde getal is 10.000 Days van Tool. Opvallend aan deze plaat is dat het maarliefst vier releasedata heeft. Europeese fans waren waren op 28 april 2006 de eeste die het album konden kopen, gevolgd door Australië op 29 april 2006. Noord Amerika was op 2 mei 2006 als laatste aan de beurt. 

Datum

11 juli 2023

SHARE

NU op KINK

Gorillaz

Cracker Island

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje