Stuur ons een berichtje

Deze platen komen dit jaar nieuw binnen in de KINK Album Top 1000

De allerbeste albums ooit gemaakt, gekozen door jou. Dat is wat je deze twee weken bij KINK hoort in de KINK Album Top 1000. Vooral veel klassiekers dus, maar er zijn dit jaar ook een hoop nieuwe binnenkomers in de lijst!

NIEUWE BINNENKOMERS IN DE KINK ALBUM TOP 1000 2023

In totaal zijn er dit keer 59 albums te vinden in de lijst die er vorig jaar nog niet in stonden. Nieuwe albums van afgelopen jaar van bijvoorbeeld Gorillaz, The Haunted Youth, Inhaler, of The National, maar ook oudere albums die dit jaar toch wel de lijst hebben gehaald zoals Hills End van DMA's, Synkronized van Jamiroquai, of When The World Comes Down van All-American Rejects.

Hieronder zetten we de meest opvallende nieuwe binnenkomers van dit jaar op een rijtje.

#8 FOO FIGHTERS - BUT HERE WE ARE

De adembenemende comeback van de Foo Fighters gaat door merg en been. Dave Grohl verwerkt de dood van zijn moeder, en samen met de rest van de band probeert hij de rouw te verwerken die drummer Taylor Hawkins heeft achtergelaten. Geen enkele Foo Fighters-plaat is zo emotioneel als deze. Het was niet de vraag óf deze plaat in de KINK Album top 1000 gestemd zou worden, maar hoe hoog. En dat blijkt behoorlijk hoog! But Here We Are komt binnen in de top 10 op nummer 8.

#597 QOTSA - IN TIMES NEW ROMAN...

Queens Of The Stone Age is na jaren afwezigheid weer helemaal terug! Pas vorige maand werd het nieuwe album In Times New Roman... de wereld in geslingerd. Volgens de band zelf "een feest voor het obscene en het schole, de outcasts en de weirdo's en iedereen daartussenin". En die plaat valt meteen goed bij KINK-luisteraars, hij komt als meest recent uitgebrachte album nieuw binnen in de lijst op nummer 587.

 

#716 DE STAAT - RED, YELLOW, BLUE

De hoogste nieuwe Nederlandse binnenkomer is dit jaar voor De Staat! De afgelopen jaren dropten ze in bundeltjes van steeds 3 singles een rode, gele, en blauwe track, met elk hun eigen stemming. Meer over dit project hoor je in deze podcast die KINK-dj Eric Corton opnam met Torre van De Staat. Dit jaar zijn al die kleurentracks gebundeld op een album, en die plaat staat dit jaar voor het eerst in de lijst.

#760 ARCTIC MONKEYS - THE CAR

"De verlaten Zaal," "What's in a name" en "Soortgelijk uitzicht." Ging jij afgelopen najaar ook het land door op zoek naar een gesigneerd exemplaar van Arctic Monkeys' The Car? Deze magistrale nieuwe plaat is misschien even wennen, maar weet bloedmooie tracks als "Body Paint" zeker te overtuigen. Tel daar twee Ziggo Dome Shows bij op, en wat je krijgt is een mooi plekje in de KINK Album Top 1000.

#879 PARAMORE - THIS IS WHY

Laatst stond Hayley Williams nog op het podium met Dave Grohl, maar laten we vooral niet vergeten dat Paramore eerder dit jaar ook een ijzersterke plaat heeft afgeleverd. Van het punky "The News" tot de dwarsfluit in "Big Man, Little Dignity," Paramore zit in een creatief hoogtepunt. Hun nieuwe sound levert ze een nummer 879 op in de KINK Album Top 1000 

#940 BOYGENIUS - THE RECORD

Vijf jaar lang hebben we het met één enkel EP'tje moeten doen, maar nu hebben Phoebe Bridgers, Lucy Dacus en Julien Baker eindelijk een gezamenlijk album uitgebracht. De sterke boodschap van dit album zorgt ervoor dat boygenius met kop en schouders boven alle concurrentie uitstijgt: ‘women in music’ is geen wedstrijd. Vrouwelijke muzikanten zijn geen concurrenten maar collega's. Als een vriendin haar moment in de spotlight wil pakken: help haar. Het is dit gevoel van solidariteit dat the record van boygenius groter maakt dan de som der delen. En waardoor de leden van boygenius niet in elkaars schaduw terechtkomen.

DE KINK ALBUM TOP 1000

Al deze nieuwe binnenkomers (en meer) hoor je t/m 21 juli in de lijst met de allerbeste albums ooit gemaakt, gekozen door jou! De volledige KINK Album Top 1000 van 2023 vind je hier!

Datum

10 juli 2023

SHARE

NU op KINK

Lenny Kravitz

Are You Gonna Go My Way

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje