Stuur ons een berichtje

Locaties in De KINK Album Top 1000

De KINK Album Top 1000 brengt je de hele wereld over! Diverse locaties worden in deze lijst aan albumtitels bij naam genoemd. Van The Muddy Banks of the Whiskah tot Pergola, ga met de KINK Album Top 1000 mee op tour.

VERENIGDE STATEN

Van #967 tot #14 worden de Verenigde Staten in tien albumtitels genoemd. De hoogst genoteerde is American Idiot van Green Day, en de laagste is Ugly Kid Joe met America's Least Wanted. Opmerkelijk aan de keren dat dit land genoemd wordt, is dat 'America' een stuk vaker voorkomt dan 'USA.' Slechts één act schrijft de naam volledig uit, namelijk The Presidents of The United States of America. 

VERENIGD KONINKRIJK

In vergelijking met de USA wordt het VK een stuk minder genoemd: Met slechts twee noteringen van Engeland staat het Verenigd Kongkrijk als tweede in de lijst van meest genoemde landen. Frank Turner is met England Keep My Bones de hoogst genoteerde titel waarin Engeland expliciet genoemd wordt. Telt dat als een punt voor het volledige VK? Wij vinden van wel.

JAPAN

Alphaville en Guano Apes staan allebei met hun versie van "Big In Japan" in de lijst, maar beide albums hebben het land niet in de titel. Don't Give Me Names van Guano Apes staat op #897 en Forever Young van Alphaville komt terug op #701. De enige plaat in de KINK Album Top 1000 die Japan wel in de titel heeft, is Made in Japan, het live-album van Deep Purple op #496.  

STEDEN

Naast landen zijn er natuurlijk ook diverse steden in de KINK Album Top 1000 te vinden. De hoogst genoteerde is Nirvana's MTV Unplugged in New York op #43, gevolgd door London Calling van The Clash op nummer #171. De kleinste woonplaats in de lijst is Bangor. In tegenstelling got alle miljoenensteden in de KINK Album Top 1000 heeft dit Franse dorp bijna evenveel inwoners als er albums in de lijst staan. Je vindt Almost Bangor van Novastar op #854. 

RUSLAND

Het laagst genoteerde land dat maar één keer voorkomt is Rusland. Na Ugly Kid Joe en David Bowie's Young Americans volgt Rocket to Russia van The Ramones op #904. Op bovengenoemde Deep Purple plaat uit 1972 na is Rocket To Russia uit 1977 overigens het oudst genoteerde album met een land in de titel. 

PANAMA

Het debuutalbum van A Balladeer levert het enige spaanstalige land aan voor de KINK Album Top 1000. Dit album van een Nederlandse act bevat veel inspiratie uit Duitsland, is deels opgenomen in het Verenigd Koninkrijk, en is vernoemd naar een land in Midden-Amerika, net boven Colombia. Volgt u het nog?

NEDERLAND

De naam Nederland is weliswaar nergens in de KINK Album Top 1000 terug te vinden, maar het album In The Dutch Mountains van Nits zorgt op #865 toch voor een klein stukje Nederland in de lijst. Nu de grenzen van dit artikel dusdanig zijn opgerekt, moeten Thailand (Siamese Dream #63 ) en Brazilië (Rio #649) ook even genoemd worden. 

Datum

12 juli 2023

SHARE

NU op KINK

Gorillaz

Cracker Island

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje