Stuur ons een berichtje

de top 100 van De KINK Album Top 1000 onder de loep

Met de grote conclusie van de KINK Album Top 1000 in het vooruitzicht duiken we vandaag in de top van de lijst. Op vrijdag 21 juli hoor je alleen het beste van het beste, dus is het tijd om de details uit te pluizen.

#44 TAME IMPALA - CURRENTS

Het is eenzaam aan de top. De top 100 van de KINK Album Top 1000 bestaat vooral uit Amerikanen en Britten. Daarbij zijn er een handje vol Ierse, Canadese, Nederlandse en Duitse albums te vinden. Kevin Parker heeft met het Tame Impala album Currents als enige Australiër een plekje in de top honderd van de KINK albumlijst weten te bemachtigen. 

#28 JOHAN - PERGOLA

De hoogste Nederlandse notering in de KINK Album Top 1000 is voor het fantastische Pergola van Johan. De band bewijst wel dat hoge bomen veel wind vangen: Pergola is zes plekken gedaald. Boven dien is Johan niet de meest genoteerde Nederlandse band in de top 100. Dat is namelijk De Staat. 

#100 WET LEG - WET LEG

De Engelssprekende landen vechten in de top 100 een titanenstrijd uit. Australië staat maar een keer in de top 100. Canada moet genoegen nemen met Arcade Fire en Alanis Morisette die samen twee plekken hebben weten te bemachtigen. Ierland heeft met Fontains D.C. en U2 vier noteringen in de top 100 in totaal. Het land met de meeste noteringen in de top 100, heeft met 47% bijna een absolute meerderheid. De winnaar is: De Verenigde Staten. Het Verenigd Koninkrijk heeft drie noteringen minder. De top 100 is afgetrapt door het debuut van Wet Leg. 

#98 RADIOHEAD - IN RAINBOWS

De allerhoogste nieuwe binnenkomer dit jaar is But Here We Are van Foo Fighters, maar het niet zeker niet het enige album dat nieuw in de bovenste 100 staat. Slayer is na een klim van 125 plekken op #83 terecht gekomen. Pink Floyd's The Wall staat op #93, 123 plekken hoger dan vorig jaar. De hardste stijger is In Rainbows van Radiohead. Dit album staat 148 plekken hoger dan vorig jaar en is daarmee op #98 nieuw in de top 100 van de KINK Album Top 1000

#41 THE BEATLES - SGT. PEPPER'S LONELY HEARTS CLUB BAND

Het is inmiddels 56 jaar geleden dat dit album verscheen. Sinds dien het Sgt. Pepper uitgegroeid tot een van de meest iconische albums uit de popgeschiedenis. Zowel de muziek, als de hoes zijn al meer dan een half jaar inspiratie voor generaties van nieuwe artiesten. Terecht dus, dat Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band het oudste album in de Top 100 is. 

#11 EDITORS - AN END HAS A START

Als een band goede zaken doet, dan bestaat de kans groot dat ze meerdere keren in de bovenste 100 staan. Arctic Monkeys, Muse, Nothing But Thieves, ze staan allemaal drie keer in de hoogste regionen van de KINK Album Top 1000. Editors heeft de pech dat ze met al hun meesterwerken net de top 10 niet halen. Je vindt The Weight of Your Love op #84, The Back Room op #45 en An End Has a Start #11. 

#2 NIRVANA - NEVERMIND

Er kan maar een koning van de KINK Album Top 1000 zijn, en dat is Dave Grohl. Foo Fighters zijn het vaakst terug te vinden in de Top 100. Bovendien staat Grohl ook in de Top 100 met zijn Drumwerk voor Nirvana en Queens of The Stone Age. Deze geweldenaar is in totaal zeven keer in de bovenste 100 van de KINK Album Top 1000, met Nevermind van Nirvana als zijn hoogste notering. 

Datum

21 juli 2023

SHARE

NU op KINK

Bloodhound Gang

Fire Water Burn

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje