Stuur ons een berichtje

Voedsel in De KINK Album Top 1000

Wat je smaak ook is, de KINK Album Top 1000 blijft lekker. Deze muzikale menukaart bevat allerlei platen met voedsel in de albumtitel. Of je nu een zoutekauw bent of meer van hartig houdt, de KINK Album Top 1000 smaakt altijd goed.

#696 GORILLAZ - CRACKER ISLAND

Bij KINK zijn we niet alleen fan van traditionele gerechten, ook verse toevoegingen kunnen bevredigen. Cracker Island van Gorillaz bijvoorbeeld. Dit album ligt pas vanaf februari 2023 in onze platenkast en is alles behalve zouteloos. De plaat bevat samenwerkingen met Beck, Stevie Nicks, De La Soul en Tame Impala. Gorillaz bewijst met met Cracker Island opnieuw dat deze band nooit te veel chefs in de keuken kan hebben. 

#554 DEAD KENNEDY'S - FRESH FRUIT FOR ROTTING VEGETABLES

De oude Punk rotten van Dead Kennedy's brachten Fresh Fruit For Rotting Vegetables uit in 1980, maar dat betekend allerminst dat dit album ligt te verpieteren. In tegendeel! In vergelijking met vorig jaar is deze fijnproeverspunk vijftien plekken gestegen in de KINK Album Top 1000. Dat is best een prima prestatie voor het oudste album in de lijst met voeldsel in de titel.

#125 SON MIEUX - THE MUSTARD SEED

Elke donderdag is het op KINK Tostidag. Welke saus neem jij altijd bij je tosti? Als jij je boodschappen doet bij de KINK Album Top 1000 is mosterd je enige optie. The Mustard Seed van Son Mieux is het enige album in de lijst met een saus in de titel. Het is overigens niet de hoogst genoteerde Nederlandse plaat in deze categorie. Bubblegum van De Staat gaat er op #88 met een plaat plekken overheen. 

#298 HEATHER NOVA - OYSTER

Liefhebbers van zeevruchten moeten goed zoeken. Er is geen enkele mossel of calamari in de KINK Album Top 1000 te bespeuren. Ook de tonijn en haring laten het afweten. Gelukkig is daar Heather Nova die zorgt voor de nodige Frutti di Mare. Als je meer fan bent van de chocolade zeevruchten kan je terecht op nummer #78. Daar vindt je namelijk Limp Bizkit met Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavoured Water. 

#508 TAPE TOY - HONEY, WTF

Er zijn niet veel etenswaren die meerdere keren in de lijst voorkomen, maar honing is hier een van. Nederlands product Tape Toy levert de eerste lading aan, gevolgd door Pablo Honey van Radiohead op #491. Het enige andere eten dat twee keer in de KINK Album Top 1000 staat is suiker. Claw Boys Claw staat met Sugar op #495 en Red Hot Chili Peppers zorgen voor het zoete hoogtepunt met.... 

#53 RED HOT CHILI PEPPERS - BLOOD SUGAR SEX MAGIC

Red Hot Chili Peppers is de enige band met meerdere albums in het winkelmandje. Naast de suiker leveren de Peppers namelijk ook de zuivel van Mother's Milk op #347. Dat RHCP vervolgens ook voedsel in de bandnaam heeft, is voor het gemak niet eens meegerekend. 

Datum

13 juli 2023

SHARE

NU op KINK

Snow Patrol

Take Back The City

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje