Stuur ons een berichtje

Een relaxt zonnig festivalweekend met Mañana Mañana en Best Kept Secret!

Het festivalseizoen is in volle gang, en afgelopen weekend waren er twee toffe festivals waar KINK bij aanwezig was. Geniet hieronder na van Mañana Mañana en Best Kept Secret als jij er ook bij was, of gebruik ons verslag met tips en foto's voor als je misschien volgend jaar naar een van deze twee festivals zou willen!

MAÑANA MAÑANA

Mañana Mañana vindt plaats op een prachtige locatie: Landgoed Oolde bij een mooi klein kasteel. Veel open velden, maar er werd ook veel schaduw gecreëerd en er waren stukken bos waar je de schaduw kon opzoeken, bijvoorbeeld in hangmatten of andere hang-outs. Op het festival kun je zeer gevarieerd eten. De bekende hap, maar ook bijvoorbeeld zalm (die op een traditionele manier werd gerookt) en allerlei bijzondere hapjes (er is ook een wijnbar, speciaalbier en proeverijen).

En uiteraard gaat het vooral om de muziek! Someone en Wodan Boys waren van de partij, en ook The 925, Elephant, Bumble B. Boy, FFooss, Dona Blue en Bongloard stonden op de line-up.

Someone speelde in een tent die vrij groot was maar heel intiem leek door de toch veelal gevoelige songs, en Wodan Boys waren te zien op de Veranda, waar het veld binnen 1 liedje volstroomde met enthousiaste bezoekers en echte Wodan Boys fans. We moesten lachen om het moment waarop de Wodan Boys hun Wodan Boys sjaal wilden weggeven (spoiler: gooien kunnen ze niet...).

Naast muziek is er ook theater: een jodelworkshop bijvoorbeeld, je kon bij een smid figuren/voorwerpen smeden, of schilderen en met bodyglitters aan de slag, of naar de goochel/cabaret show van Magic Tom en Yuri (die inderdaad zo hilarisch was als Jannes van Bongloard een paar weken geleden al zei tijdens KINK In Touch). 

Als je op zoek bent naar een festival met een fijne vibe, een beetje alternatief, waar je lekker kunt ontdekken en ervaren, dan is Mañana Mañana the place to be.

BEST KEPT SECRET

Ondertussen in Hilvarenbeek puilt de tent uit bij Personal Trainer. De band die als grapje in 2019 op het podium verscheen is inmiddels uitgegroeid tot dè Nederlandse band van het moment. Op Best Kept Secret is Personal Trainer de perfecte band op de perfecte plek. Als officieuze aftrap van het festival laat de band onder leiding van Willem Smit het publiek, en zichzelf, flink zweten. De kop is eraf. 

Wat volgt op de vrijdag is een aaneensluiting van hoogtepunten. Zelfs een middelmatige show als die van Strokes frontman Julien Cassablancas met zij-project The Voidz is niet kapot te krijgen als je net van de Mooie Bieren Bar komt en tot de knietjes in het meer staat.

The 1975 zorgt vervolgens voor het muzikale hoogtepunt van de vrijdag. De band onder leiding van Matty Healy heeft in de afgelopen 10 jaar een flink aantal hits aan elkaar weten te reigen. Genoeg om favorietjes zoals 'Love Me' en 'If You're Too Shy (Let me Know)' achterwege te laten. De songs die de band wel laat horen, spelen ze met vakmanschap. Dit alles terwijl Healy een fles wijn met sigaretten afwisselt en zo op exact dezelfde golflengte als het publiek lijkt te zitten. 

Datum

13 juni 2023

SHARE

NU op KINK

Equal Idiots

Strawberry

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje