Stuur ons een berichtje

This Is welke tracks op het Paramore album 'This Is Why' je volgens de KINK-dj's moet checken!

Singles 'This Is Why' en 'The News' heb je al vaker gehoord bij KINK, maar welke tracks van het eerste Paramore album sinds 5 jaar dat afgelopen vrijdag uit kwam moet je echt checken? De KINK-dj's hebben er hun favorieten uitgepikt.

TESSA MOL: 'RUNNING OUT OF TIME'

Paramore is terug! En hoe. De emo-puber is opgegroeid: de band klinkt poppier en volwassener dan dat ze ooit deden op het nieuwe album. Het gaat van atmosferische en zwoele nummers naar gitaargestuiter naar relevante issues anno 2023. Favotrack naast de singles die nu al uit zijn? ‘Running Out Of Time’, vanwege dat gilletje van Hayley doet naar het refrein toe 🤍

MICK HUMMEL: 'BIG MAN LITTLE DIGNITY'

Ik moest als pop-punk fan wel even wennen aan de totaal nieuwe (op Bloc Party geïnspireerde) sound van Paramore, maar met de singles was dat wennen al wel gebeurd toen ik het hele album hoorde. Het energieke ‘schreeuwen’ maakt plaats voor veel toffe ‘spoken word’ en fluisterachtige dingen in meerdere nummers, en qua vibe doet het me meer denken aan het solo werk dat Hayley gemaakt heeft, dan aan de vorige Paramore albums. Of eigenlijk is het een beetje een mix daarvan. Gelukkig is de pop-punk niet helemaal weg en staat er met ‘Big Man Little Dignity' in ieder geval nog een woordgrapje met het niveau van een pop-punk band tussen, terwijl het ondertussen juist helemaal dreamy indie geworden is. Maar begrijp me niet verkeerd, ik vind het alsnog een fantastisch album!

STEFAN KOREN: 'LIAR'

Heel anders dan de grote hits 'Misery Business' of 'Still Into You' en ook op dit album anders dan de rest, maar voor mij is 'Liar' wel echt het beste liedje op dit album. Heel klein, heel kwetsbaar, waardoor goed te horen is dat de band zichzelf heeft ontwikkeld, heeft veranderd en (om maar een uitgekauwd cliché te gebruiken) volwassen is geworden.

JASPER LEIJDENS: C’EST COMME ÇA

Het is te gek om te horen waar Paramore de inspiratie haalt voor dit album. Bloc Party is al genoemd, deze begint als Hard To Beat van Hard Fi. Britpop all over!

LIVE HOREN?

Wil jij het nieuwe Paramore album This Is Why live horen in Londen? Als je je hebt aangemeld voor het KINK Reisbureau, hou je telefoon dan in de gaten, misschien win je komende vrijdag wel die reis, hotelverblijf, en concerttickets tijdens KINK Rush Hour de Vrijmibo Editie!

Datum

15 februari 2023

SHARE

NU op KINK

Depeche Mode

Enjoy The Silence

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje