Stuur ons een berichtje

Nothing But Thieves laat op nieuwe album veelzijdigheid zien

Drie jaar na ''Broken Machine'' is Nothing But Thieves terug met een nieuw album. En op de nieuwe plaat laten ze misschien wel meer dan ooit zien hoe veelzijdig ze zijn.

Moral Panic

De titel van het album past perfect in dit gekke jaar 2020: ''Moral Panic'', en dat terwijl het album al grotendeels klaar was voor deze hele periode begon. Naar het album is dan ook lang toegewerkt. Half maart kwam al de eerste single ''Is Everybody Going Crazy?'' uit en werd daarmee direct KINK XL. Het lijkt wel alsof die track het album samenvat. Ook ''Can You Afford To Be An Individual?'' is heeft een actuele boodschap. ''And now we're breeding a feeling of animosity // Our thoughts are tribal, go viral and now it's deafening // Oh, how we love in the comfort of pack mentality // The internet has teeth and it eats and eats and eats ya''.

Veelzijdigheid

Op het album laat Nothing But Thieves ook meer dan ooit zien hoe veelzijdig ze zijn. Het gaat van powerballads als ''Impossible'' naar stadionrock op de opener van het album ''Unperson''. Zanger Conor Mason grijpt op ''Moral Panic'' ook extra goed de kans te laten horen hoe ver hij kan gaan met zijn stem. Breekbaar op ''Before We Drift Away'' en rauw en spannend op ''Phobia''.

 

Bijzondere versies

En of een heel album nog niet genoeg is, van zo'n beetje alle singles zijn al speciale versies uitgebracht. Je moet wat met de gewonnen tijd zonder shows en festivals moet de band gedacht hebben. Een orkest én alternative versie van ''Real Love Song'' en een inmiddels alom geloofde nieuwe versie van 'de ex-KINK-XL ''Impossible'' in de Abbey Road studios.

 

KINK Presents: Nothing But Thieves

Gelukkig is er een kans om het album live te horen volgend jaar. De band komt voor een show in de Ziggo Dome naar Nederland: de band speelt voor het eerst zo'n grote show in ons land. KINK Presents: Nothing But Thieves: The Moral Panic Tour vindt plaats op vrijdag 12 november volgend jaar. Tickets zijn hier te verkrijgen, en later zeker nog te winnen op KINK.

 

Datum

25 oktober 2020

SHARE

NU op KINK

Deep Blue Something

Breakfast At Tiffany's

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje