Stuur ons een berichtje

KINK Review: Rolling Blackouts Coastal Fever - Sideways to New Italy

In KINK Reviews schrijven medewerkers van KINK over de nieuwste album releaes van dit moment. Op 5 juni 2020 bracht Rolling Blackouts Coastal Fever hun album Sideways to New Italy uit en KINK-dj Tim Op het Broek is het album ingedoken.

FESTIVALWEIDES

Het nummer 'She's There' van Rolling Blackouts Coastal Fever hoor je al regelmatig op KINK voorbijkomen. Het doet je verlangen naar zonovergoten en volle festivalweides. Met een zacht briesje net op het juiste moment. Kleine korte momentjes van kippenvel. Instant geluk. Op het nieuwe album Sideways To Italy weten ze precies dat gevoel vast te houden. De Jangle pop (met verwijzingen naar The Byrds, The Beatles en Jayhawks) en meerstemmige zang zorgen voor een lichtvoetigheid zonder dat het al te melig wordt. Er wordt nog genoeg op de distortion pedaal getrapt.

 

NIET ZO EENVOUDIG

De liedjes zijn dan ook allesbehalve eenvoudig. Het mag dan misschien wel pretentieloos zijn, de melodieën zijn spannend te noemen. 'Falling Thunder' lijk je bijvoorbeeld mee te kunnen zingen, maar behoeft toch wat draaibeurten voordat-ie helemaal valt. Daarom is het niet alleen een fijn album voor op de achtergrond tijdens het bereiden van je zomer cocktails, maar ook een studieobject voor in de late avond. In je stoel met de cover op schoot.

ALLESBEHALVE VANZELFSPREKEND

Neem nou 'The Only One'. Fantastisch lekker baslijntje dat ineens 'verstoort' wordt door een vreemd geluidje. Dat maakt deze band zo bijzonder. Alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, is het uiteindelijk niet.

VERLANGEN

Sluitstuk van het album 'The Cool Change' kan echt uitgroeien tot een fan klassieker. Het flirt enorm met de sixties (inclusief achteruit gespeelde gitaarpartijen). Natuurijk is dat vaker gedaan, maar op de een of andere manier weten ze er zo'n eigen draai aan te geven dat het geen pastiche wordt. Het enige nadeel is dat het je doet verlangen naar...tja die festivalweides dus.

Datum

19 juni 2020

SHARE

NU op KINK

Deep Blue Something

Breakfast At Tiffany's

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje