Stuur ons een berichtje

Nathan Reinds

Ide Koffeman: "Down The Rabbit Hole is gegroeid maar we staan voor hetzelfde!"

Afgelopen weekend was de zesde editie van Down The Rabbit Hole. KINK was het hele weekend daar en aan het einde van de rit sprak Michiel Veenstra met Down The Rabbit Hole-directeur Ide Koffeman over deze editie van Down The Rabbit Hole.

Terwijl Donny Benét net klaar is met zijn optreden in Studio Rabbit en Janelle Monae Down The Rabbit Hole nog moet afsluiten schuift festivaldirecteur Ide Koffeman aan bij Michiel Veenstra in de KINK studio om voorzichtig terug te blikken op de 2019-editie van Down The Rabbit Hole. 

"Het allerbelangrijkste is dat de sfeer overeind blijft en het publiek blijft zoals het is."

Om de zesde verjaardag van Down The Rabbit Hole te vieren was dit weekend ook FOALS aanwezig. In 2014, op de eerste editie van het festival, tradt de band ook op en het was een warm wederzien. Toen Michiel ze interviewde viel het ze op dat Down The Rabbit Hole zo is gegroeid. Dat kan Ide alleen maar beamen, "Ja we zijn veel gegroeid, maar we staan nog steeds voor hetzelfde. We moeten blijven ontwikkelen, maar het belangrijkste is dat de sfeer en het publiek blijven zoals het is."

“Mensen opperen dan namen en dan denk ik ja tuurlijk, ik ben het helemaal met jullie eens, maar het moet wel kunnen.”

Vlak voor de start dit jaar was er slecht nieuws op de Down The Rabbit Hole-headquarters: Sofi Tukker en Sam Fender cancelden, en één dag voor het festival cancelde Beirut ook nog eens. Hoe ga je daar als festivaldirecteur nou mee om?

"Wij gooien het gewoon in de groep, when the shit hits fan kun je het 't beste maar gewoon gelijk op tafel gooien. En dan ga je alle opties af. Wie tourt er, wie kunnen we benaderen?" Dit jaar werden die gaten vakkundig opgevuld met Neneh Cherry, Parcels en de finale van het vrouwen WK-voetbal. Er zijn nog meer artiesten benaderd, maar het moet maar net kunnen. Ide: "Ik lees ook de artiesten die mensen opperen, en die artiesten hebben we veel wel benaderd maar zij moeten wel ready zijn en kunnen optreden."

00:00
10:27

KINK op Down The Rabbit Hole

Afgelopen weekend was KINK het hele weekend aanwezig op Down The Rabbit Hole. De festivalverslaggeving werd omlijst door optredens live vanaf het terrein en interviews met allerlei verschillende artiesten. Hieronder vind je alle highlights:

Datum

8 juli 2019

SHARE

NU op KINK

Kate Bush

Running Up That Hill

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje