Stuur ons een berichtje

Nathan Reinds

Foals: "Ons nieuwe album zou in oktober moeten uitkomen"

Foals sloot in 2014 de allereerste editie van Down The Rabbit Hole af met een knallende show en dit jaar was de indieband uit Oxford terug, met een nieuwe plaat op zak. Part 1: Everything Not Saved Will Be Lost is, zoals de naam al weggeeft, deel één van het tweedelige album van Foals. Michiel sprak met drummer Jack Bevan en gitarist Jimmy Smith over de albumdelen en een nieuwe tour.

“Die hele tour was een underplayed- tour”.

In mei dit jaar speelde Foals in Paradiso, terwijl ze drie jaar geleden nog in AFAS Live (toen nog Heineken Music Hall) speelden. Michiel (en waarschijnlijk heel veel teleurgestelde fans die niet bij de Paradisoshow waren) vroeg zich af waarom de band hiervoor had gekozen. Jimmy: “Die hele tour was eigenlijk een underplayed-tour”. Omdat de band twee albums in een jaar uitbrengt was het geen logische keuze om na het releasen van het eerste deel AFAS Live aan te doen en een half jaar later weer. Daarnaast houdt de band heel erg van het authentieke en oude gevoel van zalen zoals Paradiso. 

“Er staat nog niks in onze agenda, maar er is een groot leeg gat dat heet 2020.”

Op de vraag of de band nummers gaat spelen van het tweede deel van Everything Not Saved Will Be Lost is het antwoord stellig nee. Helaas hebben de mannen een uur de tijd. Of ze graag à la Bruce Springsteen drie uur zouden willen optreden? “Ik ben volgens mij echt op het randje van wat ik momenteel kan. Drummen, het is best hard werk hoor. Een uur en drie kwartier lang... Als het drie uur is ben ik daarna echt op." aldus Jack. “En jij kan dan nog zitten bijna elke avond!” antwoordt Jimmy op hem. Drie uur durende shows worden het hoogstwaarschijnlijk niet, dan maar hopen op een show van anderhalf uur in bijvoorbeeld AFAS Live. Kunnen we deze dit jaar verwachten? “Er staat nog niks in onze agenda, maar er is een groot leeg gat dat heet 2020."

00:00
08:18

Setlist

  1. Mountain at My Gates
  2. Snake Oil
  3. Olympic Airways
  4. My Number
  5. Exits 
  6. In Degrees
  7. Spanish Sahara
  8. Inhale
  9. What Went Down
  10. Two Steps, Twice

Datum

30 juli 2019

SHARE

NU op KINK

Florence + The Machine

You Got The Love

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje