Stuur ons een berichtje

Fake It Flowers is uit: een loveletter aan de 90's grunge.

Sinds een jaar staat Beabadoobee flink op de radar bij KINK. ''She Plays Bass'', ''Care'' en ''Worth It'' behaalden de status van KINK XL, nu is er een debuutalbum: ''Fake It Flowers''. KINK-DJ's Jim Vorwald en Jasper Leijdens hebben het album beluisterd.

Slaapkamer

Tegenwoordig is een high-fi studio niet meer zo belangrijk als vroeger. Steeds meer 'bedroom-pop' artiesten duiken op. Zo ook Beatrice, oftewel Beabadoobee. Geboren op de Filipijnen maar inmiddels al jaren wonende in Londen. Ze werd een paar jaar geleden van school gestuurd, kreeg toen van haar vader een gitaar en dat is waar het allemaal begon. Inmiddels heeft ze rond de hele wereld getourd, heeft ze dankzij een remix van Powfu een wereldhit met haar ''Coffee'' en is er nu een debuutalbum: ''Fake It Flowers''.

Fake It Flowers

Na flink wat EP's en singles is het nu tijd voor het debuutalbum van de zangeres. ''Fake It Flowers''. Het album is een throwback naar het geluid van de 90's grunge, je zou het ''bubble-grunge'' kunnen noemen. Hoewel de muziek op het album vaak vrolijk en hard is, zijn de thema's vaak het tegenovergestelde. Zo gaat ''Emo Song'' over een liegende ex die ze aan de schandpaal nagelt, ''Charlie Brown'' over zelfverminking en ''Care'' over een trauma uit haar jeugd. De demo's voor dit album nam Bea op met haar telefoon. Zonder titels, omdat elke voice-memo de naam ''Fake It Flowers'' kreeg. En daar ontstond de titel van het album.

How Was Your Day

1 van de laatst opgenomen songs voor het debuutalbum van Beabadoobee is ''How Was Your Day''. En dat studios tegenwoordig niet altijd meer nodig zijn blijkt maar weer: deze albumtrack werd opgenomen in de tuin van haar vriend, Soren. De stijl van ''How Was Your Day'' brengt haar ook weer een beetje terug naar de basis, zoals de eerste singles werden opgenomen in haar slaapkamer. Voor haar vriend Soren Harrison heeft ze ook een track opgenomen: Horen Sarrison: de eerste letters van de voor en achternaam omgedraaid. En stel dat het goed gaat met de relatie, wil ze haar kinderen ''Yoshimi, Forest, Magdelene'' noemen. En dat is dan nu ook al een albumtrack.

Dirty Hit

Het album van Beabadoobee is uitgebracht op het Engelse Dirty Hit label. Thuisbasis van Wolf Alice, Pale Waves en The 1975. Laatstgenoemde nam haar zelfs mee op de headline tour van begin dit jaar, waardoor de 19-jarige Bea in de grote O2-Arena in Londen speelde. KINK-DJ Jasper Leijdens sprak eerder dit jaar met haar hierover. Het gesprek kun je hier teruglezen. Inmiddels heeft Bea ook al een tijd in de studio gezeten met Matt Healy van The 1975. Ze heeft al gehint naar dat hier muziek is opgenomen, die waarschijnlijk vlak na het album uitkomt.

Deep Dive

KINK-DJ Jim Vorwald heeft het album al geluisterd, en nam het album ''Fake It Flowers'' door. Dit kun je hieronder terugluisteren!

00:00
07:02

Datum

17 oktober 2020

SHARE

NU op KINK

Equal Idiots

Strawberry

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje