Stuur ons een berichtje

DIT ZIJN DE ALBUMS VAN MAART 2022

Elke maand verschijnt er een hele platenkast aan nieuwe albums. Maar welke van het gigantische scala aan albums moet je echt gehoord hebben? KINK-dj Jasper Leijdens neemt de vijf belangrijkste KINK-releases van maart met je door!

BAND OF HORSES - THINGS ARE GREAT

De titel van het album sloeg nog net niet op de tour van Band Of Horses, want die is weer maanden uitgesteld, maar voor de rest klopt het helemaal: Things Are Great! De band rondom zanger Ben Bridwell kwam vorig jaar al terug met de eerste single van de nieuwe plaat, ‘Crutch’, die ook eindigde in de Playlist Of The Year van 2021.
 
Band Of Horses kan soms in hun muziek voor melancholie zorgen, gezien ‘Is There A Ghost’ en begrafenis top 10 anthem ‘The Funeral’, maar op dit nieuwe album hoor je het plezier, en ook een vorm van experiment. Ben Bridwell vertelde dat hij op ‘Lights’, het snel aftellen in het begin wilde laten voelen alsof het een punk song was, iets wat totaal niet past bij het verdere liedje. 


In November dit jaar worden de verplaatste shows van de band ingehaald.

STEREOPHONICS - OOCHYA!


Het nieuwe album van Stereophonics had eigenlijk een greatest hits-album moeten worden, maar het schrijfproces van Kelly Jones liep uit de hand: er waren teveel songs, dus het moest maar een nieuw album worden.



En ondanks dat het een nieuw album is, klinkt het nieuwe album van de band toch wel een beetje als een greatest hits-album, want Stereophonics klinkt al meer dan twintig jaar als Stereophonics. Toch hoor je nog steeds het plezier bij de band, zeker op akoestische afsluiter van het album ‘Jack In A Box’, waarin de band roept: ‘you get what you paid for: that was fucking it!’



NILUFER YANYA - PAINLESS 

Het album van de geweldige bass loopjes en strakke drums. Afgelopen jaar haalde ‘Stabilise’ al de hoogste regionen van mijn eigen eindejaarslijst. En gelukkig staat het hele album hier vol me. Misschien net een beetje teveel zelfs, want hoewel het album klinkt als één vibe, is het misschien soms een beetje eentonig. 



Album twee, Painless, is voor Nilufer Yanya wel een volgende stap. Waar het album Miss Universe soms wat rommelig klinkt, is dit album gelikt, goed geproduceerd en strak. Het bracht de zangeres zelfs bij de Late Night show van Jimmy Fallon waar ze letterlijk als engel, de sterren van het dak zong.

PLACEBO - NEVER LET ME GO

Intiemer kun je het niet krijgen: 28 maart presenteerde Placebo het nieuwe album Never Let Me Go in de Melkweg in Amsterdam. Speciaal voor een intiem publiek vol KINK luisteraars. Afgelopen jaar eindigde 'Beautiful James' al op nummer 1 in de KINK Playlist Of The Year dus met die song zit het al wel goed, maar hoe is de rest van het album? 

Eigenlijk zit de rest van het album ook prima in elkaar! Al is geen enkele song echt zo sterk als de eerste single van het album. Toch staat er veel verrassing op, zoals ‘The Prodigal’, die begint met een bak strijkers waar je u tegen zegt. Hopelijk gaan die mee op tour!

SEA GIRLS - HOMESICK

De carrière van Sea Girls zit al jaren flink in de lift. In 2019 stond de band al op Lowlands, en in 2020 kwam het debuutalbum Open Up Your Head uit. En daar stopte het grote touren ook voor de band, want tot afgelopen weekend is de band niet buiten Engeland geweest.



Inmiddels is het album er, Homesick. En dat album voelt als een album voor mijn generatie. De periode tussen de twintig en dertig waar je volwassen bent, maar ‘het soms ook niet meer weet’. Dat was al goed te horen op single ‘Sick’ waar zanger Henry alles bezingt waar hij even helemaal klaar mee is. 



Ook fijn bij dit album is, is dat de album ervaring er is. Waar sommige bands bij albums al tien van de twaalf tracks uit hebben gebracht waren het er hier nog maar vier. Veel verrassing!


Datum

2 april 2022

SHARE

NU op KINK

Deep Blue Something

Breakfast At Tiffany's

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje