Stuur ons een berichtje

Dit zijn de albums van April 2022

Elke maand verschijnt er een hele platenkast aan nieuwe albums. Maar welke van het gigantische scala aan albums moet je echt gehoord hebben? KINK-dj Stefan Koren neemt de vijf belangrijkste KINK-releases van maart met je door!

RED HOT CHILI PEPPERS - UNLIMITED LOVE

Eigenlijk wisten we al twee jaar dat er iets van The Peppers zat aan te komen, want vlak voor de lockdown maakte de band al bekend dat John Frusciante terug zou keren. Maar twee jaar lang bleef het akelig stil, tot deze maand. En die terugkeer van Frusciante is absoluut te merken!

Het is bijna alsof de band nieuwe nummers heeft geschreven voor Californication, het vorige album waarop Frusciante terug keerde. Het klinkt vertrouwd, zoals The Peppers horen te klinken en tegelijkertijd klinkt het fris en nieuw. De band heeft eigenlijk nog maar één uitdaging en dat is om het tijdens de tour, die op 10 juni ook langs Nijmegen komt, net zo vertrouwd en toch fris te laten klinken!

WET LEG - WET LEG

We hebben pas vier maanden 2022 gehad, dus wellicht is het nog iets te vroeg om te spreken van dé sensatie van het jaar. Maar toch verdiend Wet Leg dat stempel! Pas sinds 2019 spelen Rhian Teasdale en Hester Chambers samen, maar je hoort aan alles dat de chemie tussen die twee ontzettend goed is. Ze laten een geluid horen, dat verrast maar niet verveelt en tegelijkertijd zijn de teksten ook echt de moeite waard om even goed bij stil te staan. Die zijn namelijk doordrenkt met typische Britse humor.

Van "What are you doing sitting down? You should be horizontal now" in 'Chaise Longe' tot "Okay, I've been practicing my longest and loudest scream" gevolgd door een enorme gil in 'Ur Mum'. Het album staat er vol mee. En hoewel het moeilijk is om grappige teksten te combineren met serieus goede muziek is dat Rhian en Hester bijzonder goed gelukt! Het is wachten op het einde van mei, want dan komen ze naar Nederland.

JACK WHITE - FEAR OF THE DAWN

Hij heeft ons twee albums beloofd dit jaar. Een rustige en een harde. Het is absoluut niet moeilijk om te raden welke van de twee dit is. Vanaf moment 1 scheuren de gitaren door je oren met een ongekende energie en in die typische Jack White stijl, hoewel je tegelijkertijd niet persé één stijl te ontdekken is op dit album.

Typische glamrock rifjes weet Jack White namelijk moeiteloos te combineren met bijna K-pop achtige koortjes. En waar je op het ene moment denkt invloeden van The Beatles te horen, hoor je op het andere moment de rap van hiphopper Q-tip. Kortom, je wordt alle kanten op gegooid, maar wordt de hele tijd wel door die heerlijke vuige gitaar van Jack White door het album heen geleid, waardoor het altijd als een geheel blijft klinken. 

Op social media gaan er al genoeg video's (opgenomen met telefoons) rond van de tour waar Jack White momenteel mee bezig is en ook daar klinkt het allemaal fantastisch, dus 1 juli mag met viltstift in de agenda, want dan staat hij voor een KINK Presents show in Afas Live!

FONTAINES D.C. - SKINTY FIA

Waarschijnlijk zijn de leden van Fontaines D.C. als kind in een ketel met inspiratie gevallen, want in vier jaar tijd is dit album nummer 3! En toch weet de band alweer vernieuwend, fris en nog beter te klinken! 

Het enige wat jammer is aan Skinty Fia is dat het eigenlijk in de verkeerde maand uitkomt. Het is namelijk iets rustiger en ingetogener dan de voorgangers en past eigenlijk perfect bij een zondag, waarop het met bakken tegelijk uit de hemel komt, terwijl je zelf met een lichte kater op de bank ligt. Maar ook met een zonnetje klinkt Fontaines D.C. goed. Zelfs als ze de gitaren en rammelende drums inruilen voor een acordeon! Want ja, ook dat instrument is te horen op dit album.

RAMMSTEIN - ZEIT

Ze kunnen de vlammenwerpers in Nijmegen alvast gaan klaar zetten, want op 4 en 5 juli komt Rammstein eindelijk naar Nederland! Het concert in het Goffertpark is inmiddels al zo vaak verplaatst, dat de band tussendoor tijd genoeg heeft gehad om een heel album te schrijven. En dat album gaat voor een aantal mooie livemomenten zorgen!

Want ja, Zeit klinkt behoorlijk duister, maar wie de tracklist van het album heeft bekeken weet dat er ook een aantal momenten een glimlach op je gezicht zal verschijnen. Op het laatste deel van de plaat staat namelijk een track met de titel 'Dicke Titten'. En ook de track 'OK', wat een afkorting is voor ohne Kondom gaat ongetwijfeld voor mooie livemomenten zorgen!

Al met al, een heerlijk Rammstein-album wat de zin in 4 en 5 juli alleen maar groter maakt!

Datum

1 mei 2022

SHARE

NU op KINK

Deep Blue Something

Breakfast At Tiffany's

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje