Stuur ons een berichtje

Soundtracks: Op basis van muziek de beste films en series uitkiezen

Je komt tegenwoordig om in de series en films die je kunt kijken, dus soms is het fijn als iemand je in de richting wijst van content die je leuk vindt. In dit geval wijst KINK je in de richting van wat films en series die in ieder geval fijne muziek hebben, dat moet dan wel een leuke serie of film zijn, toch?

THE MARVELS 

Afgelopen week bracht Disney’s Marvel de eerste teaser trailer uit van de nieuwe film The Marvels. In de trailer springen personages naar allerlei verschillende dimensies dus het eigenlijk niet meer dan logisch dat voor de trailer-soundtrack gekozen is voor Beastie Boys’ ‘Intergalactic’. Of deze muzikale stijl wordt doorgezet in de film weten we pas in november, dan komt de film uit. 

INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY

The Rolling Stones-fans keken afgelopen week misschien wat verbaasd op toen ze de trailer van de nieuwe Indiana Jones-film tegenkwamen. Naast Harrison Ford en het bekende Indiana Jones-deuntje heeft ook ‘Sympathy For The Devil’ van The Rolling Stones een gastrol in de trailer. Het nummer wordt prachtig door de Indiana Jones-muziek gemixt, het is alleen nog even afwachten tot de film uitkomt om te kijken of deze versie ook de film heeft gehaald. De film is vanaf eind juni in de Nederlandse bioscopen te bekijken.

OUTER BANKS

Als we toch in de hoek van schatzoeken zitten, op Netflix staat een serie die makkelijk te bingen is: Outer Banks. Als je houdt van avontuurlijke tienerseries met wat mysteries en schatten dan is dit een tip voor jou. Met dus een goede soundtrack, je hoort onder andere Nederlands eigen DeWolff voorbij komen, maar ook Alt-J, Khruangbin, Local Natives, Fontaines D.C., The xx en Gorillaz. Er zijn inmiddels drie seizoenen op Netflix, genoeg om te bingen en goede muziek te ontdekken.

DAISY JONES AND THE SIX

De afgelopen periode was Daisy Jones and the Six dé serie waar iedereen het over had. De serie, op Amazon Prime, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Taylor Jenkins Reid en vertelt het verhaal van een rockband in de jaren zeventig. Het verhaal is sterk geinspireerd door Fleetwood Mac. In de serie ziet originele muziek, waarin je ook sterke invloeden van Fleetwood Mac hoort. Verder komen er ook veel tracks uit die tijd voorbij, zoals van Patti Smith en Lou Reed. KINK screef eerder al uitgebreid over deze serie, dat artikel lees je hier!

GUARDIANS OF THE GALAXY

Over een paar weken is de laatste film van de Guardians of the Galaxy-reeks in alle bioscopen te zien. De soundtrack is al bekendgemaakt en zoals je misschien gewend bent van de films bestaat deze uit heerlijke nostalgische alternatieve tracks. Artiesten als Radiohead, Faith No more, Florence + The Machine en Beastie Boys gaan allemaal voorbij komen.

Mocht hier nou niets tussen zitten, of ken je alles hierboven al, of zoek je gewoon nóg meer leuke films of series? Goed nieuws: Elke zondag om 16:20 uur behandelt Mick Hummel op KINK in zijn Streaming Service leuke films of series met een echte KINK-soundtrack!

Datum

14 april 2023

SHARE

Tags

#Soundtrack

NU op KINK

Babylon Zoo

Spaceman

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje