Stuur ons een berichtje

KINK Gametrack Top 64

Op zaterdag 16 september hoorde je bij KINK de eerste editie van de 'Gametrack Top 64'! Dit is de lijst met de beste muziek uit game soundtracks. En die lijst kon natuurlijk door niemand anders dan KINK-dj en game-liefhebber Jim Vorwald gepresenteerd worden!

"Gaming en muziek zijn als Mario en paddenstoelen; ze kunnen niet zonder elkaar", aldus Jim. "Hele generaties gamers hebben muziek ontdekt tijdens het spelen. Of het nu gaat om Blur in FIFA, Pearl Jam in Guitar Hero of The Offspring in Crazy Taxi: games hebben voor velen als introductie voor geweldige artiesten gediend. Tony Hawk’s Pro Skater 2 was voor mij de ontdekking van Rage Against the Machine, en FIFA ’99 het moment dat ik voor het eerst kennismaakte met Fatboy Slim. Het werd hoog tijd dat er op de Nederlandse radio op een positieve manier aandacht kwam voor gaming. Dat ik dit op KINK mag doen en zo herinneringen mag ophalen met muziekliefhebbers en gamers, beschouw ik als een grote eer."

KINK GAMETRACK TOP 64

In de lijst staan legendarische games zoals FIFA, Grand Theft Auto, Guitar Hero, Rock Band, Fortnite, Tony Hawk’s Pro Skater, Gran Turismo, De Sims en Singstar. Dit is de top 10 van de KINK Gametrack Top 64:

  1. Blur - ‘Song 2’
  2. Rage Against The Machine - ‘Guerrilla Radio’
  3. Nothing But Thieves - ‘Life's Coming In Slow’
  4. Fatboy Slim - ‘Rockafeller Skank’
  5. Pearl Jam - ‘Future Days’
  6. Muse - ‘Knights of Cydonia’
  7. The Offspring - ‘All I Want’
  8. Royal Blood - ‘Trouble's Coming’
  9. Gorillaz - ‘19-2000 (Soulchild remix)’
  10. Dragonforce - ‘Through the Fire and the Flames’

De hele Top 64 bekijken? Hier vind je de PDF waarin je ook precies kunt zien uit welke games de gametracks komen! En als je de Gametrack Top 64 op jouw favoriete streamingdienst wil terugluisteren als playlist, dat kan hier!

Datum

12 september 2023

SHARE

NU op KINK

Supergrass

Caught By The Fuzz

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje