Stuur ons een berichtje

Playlist of the Year 2019

Deutschland van Rammstein is uitgeroepen door jullie als beste track van 2019 en voert daarmee de KINK Playlist of the Year aan! Op oudjaarsdag wordt de Playlist of the Year uitgezonden tussen 10:00 - 17:00 uur!

1. Rammstein - Deutschland

Met een ram uitverkochte show in de Kuip, waarbij al het vuurgeweld over heel Rotterdam te zien was en een album met de enorme knallers 'Radio', 'Auslander' en 'Deutschland' keerde Rammstein dit jaar kei-hard terug! Met Deutschland was de toon gezet en liet Rammstein zien en horen dat ze het nog absoluut niet verleerd zijn. Door de KINK-luisteraars is deze track uitgekozen tot de soundtrack van 2019!

 

2. Fontaines D.C. - Boys In The Better Land

Met nog maar één album op zak weet Fontaines D.C. al de tweede plek te bereiken in de Playlist of the Year. Naast 'Boys In The Better Land' hebben ook singles 'Big' en 'Too Real' de lijst gehaald en dat is natuurlijk niet voor niks. Deze heren gaan het absoluut nog heel ver schoppen. 

 

Julia Gieskes sprak met de band over hun debuutalbum Dogrel en deze kan je hier terugluisteren! 

3. Mozes and the Firstborn - Sad Supermarket Song

Met 'Sad Supermarket Song' is Mozes and the Firstborn de hoogst-scorende Nederlandse artiest in de Playlist of the Year. De band laat De Staat, EUT en Pip Blom achter zich en heeft de derde plek in dé lijst van 2019 weten te behalen. Afgelopen weekend speelde Mozes and the Firstborn helaas hun allerlaatste shows in Eindhoven en Rotterdam. 

4. Tool - Fear Inoculum

Daar was 'ie dan éindelijk: een nieuwe single van Tool! (En wat voor één!) Het dik zeven minuten durende nummer is duidelijk goed in de smaak gevallen bij de KINK-luisteraar. In de KINK 1500 had de song de hoogste notering van een alle tracks uit 2019. Wist je dat oud-schaatser Mark Tuitert groot liefhebber van Tool is? Michiel Veenstra sprak twee keer met Mark over zijn grote liefde voor deze band! Zo maakten de twee samen een speciale Tool-podcast vlak voor het concert in Ziggo Dome. 

Terugluisteren wat Mark Tuitert over Tool en het nieuwe album Fear Inoculum te zeggen heeft? Luister het dan hier terug! 

5. Inhaler - My Honest Face

Samen met Sports Team is Inhaler de best-presterende artiest zonder een album in de Playlist of the Year. Beide bands staan met allebei twee tracks in de Playlist of the Year!

6. Billie Eilish - Bad Guy

7. Sam Fender - Hypersonic Missiles

Het was een bewogen jaar voor Sam Fender: hij tourde door heel Europa, bracht zijn langverwachte debuutalbum Hypersonic Missiles uit en moest helaas ook een aantal shows afzeggen vanwege stemproblemen. De gelijknamige single is ook de opener van het album en is één van de grootste KINK-hits van 2019!

In Release Rundown (die kort onderbroken werd door een telefoontje van Elton John) vertelde Sam Fender alles over zijn album aan Julia Gieskes. Luister het hier terug. 

8. Frank Carter & The Rattlesnakes - Kitty sucker

“No one should have a bad time at a rock ‘n roll show.”

Frank Carter & The Rattlesnakes vindt het ontzettend belangrijk dat iedereen zich veilig voelt bij hun shows en dat ook vrouwen durven te moshen. Op Down The Rabbit Hole vertelde de frontman waarom zij het zo belangrijk vinden om hier proactief mee op te gaan. 

9. Sports Team - M5

Sports Team was één van de sensaties op Eurosonic dit jaar. De band heeft al veel live ervaring in thuisland Engeland, en wordt door veel muziekplatforms getipt als 'dezenieuwebandmoetjegehoordhebben'. De EP kwam in maart dit jaar uit en werd daarna snel opgevolgd door singles 'Here It Comes Again', 'Fishing' en 'The Races' waarvan je 'Fishing' op #51 kan vinden in de Playlist of the Year. 

10. Foals - The Runner

'The Runner' is afkomstig van de tweede deel van Everything Not Saved Will Be Lost dat 18 november dit jaar uitkwam. Eigenlijk kwam dit nummer best laat in het jaar uit, maar toch zo'n hoge notering in de Playlist of the Year - dan moet het wel een awesome track zijn. Jasper Leijdens sprak met frontman Yannis Philippakis over het tweede album in één jaar in Release Rundown. 

Luister hier het interview terug. 

11. Elbow - Empires 

KINK-dj Michiel Veenstra sprak op Pinkpop met Guy en Pete van Elbow en toen vertelden ze al waar Empires over gaat: aan de ene kant over in elkaar storten van het Britse rijk door de slopende Brexit ("Wij zijn allemaal overtuigd remainers"), aan de andere kant hoe je eigen leven in elkaar kan storten na het verlies van een geliefde. "ik ben onlangs mijn vader kwijtgeraakt", legt Guy uit, "en ik vraag me in dit nummer af wat het effect van dat verlies op mijn gedrag en daarmee op mijn relatie en dus mijn vrouw heeft".

12. White Lies - Time To Give

13. De Staat & Luwten - Tie Me Down

14. Editors - Frankenstein

Editors en Nederland kun je eigenlijk wel beste vriendjes noemen. Elk nummer dat wordt uitgebracht wordt in Nederland supergoed opgevangen en de afgelopen jaren speelde de Britten bijna elk jaar wel minstens één keer in Nederland. Zo sloot de band dit jaar de vrijdag van Down The Rabbit Hole af. Op het festival sprak Tim Op het Broek met drummer Ed Lay en gitarist/toetsenist Ellion Williams over bitterballen, het (niet) herkend worden en over 'Frankenstein.'

15. The Black Keys - Lo/Hi

Na vijf jaar was er dit jaar eindelijk een nieuw The Black Keys album. De eerste single van Let's Rock was 'Lo/Hi' en werd al snel opgevold door 'Go' en 'Shine A Little Light' waarvan je de laatste ook in de Playlist of the Year vindt op #45!

16. Rammstein - Radio

17. EUT - It's Love (But It's Not Mine)

EUT is terug met nieuwe muziek: en hoe! De single is nu al gedraaid op BBC Radio 1, waar de band ook flinke steun krijgt. Ze waren er op de openingsavond van KINK, en het is dan ook meer dan terecht dat ze met deze track de KINK XL te pakken hadden. 

18.  Billie Eilish - Bury A Friend

19. DeWolff - It Ain't Easy

Kort geleden kwamen de heren van DeWolff langs bij Michiel Veenstra in KINKSTART. Hier speelde de band twee tracks van hun nieuwe album The Tascam Tapes. Zo ook 'It Ain't Easy'! Of heb je de Bee Gees vs. DeWolff mash-up van Tim Op het Broek al gezien?

00:00
03:13

20. Frank Carter & The Rattlesnakes - Crowbar

 

21. Pip Blom - Daddy Issues

Het jaar van Pip Blom was een ware rollercoaster. Het debuutalbum Boat was er dan eindelijk en samen met haar band gaf ze maar liefst drie shows op Glastonbury! Leon Verdonschot sprak twee weken voor deze shows met Pip in Oeverloos over haar (geringe) liefde voor de akoestische gitaar en haar (veel grotere) liefde voor de elektrische gitaar, de tour door Engeland en nog veel meer. 

De aflevering van Oeverloos met Pip Blom luister je hier terug. 

22. Florence + The Machine - Moderation

23. De Staat - I'm Out Of Your Mind

De Staat speelde dit jaar op o.a.  Down The Rabbit Hole en Lowlands waarvan ze de laatste afsloten op vrijdag! Maar ook met Down The Rabbit Hole heeft De Staat een speciale band - en tijdens de 2019 editie maakten rockers nog even een stop bij Michiel veenstra in de studio om te praten over de liefde voor Down The Rabbit Hole.

24. Volbeat - Leviathan

Een kronkelend zeemonster uit de Bijbel, dat is 'Leviathan'.

25. Tape Toy - Dive Deeper

'Dive Deeper' is één van de twee singles die in de Playlist of the Year is geëindigd van Tape Toy. De energieke trak is live echt een favoriet en Michiel Veenstra sprak dit jaar met zangeres Roos over de track. 

00:00
08:32

26. Bombay Bicycle Club - Eat Sleep Wake (Nothing But You)

2019 was het jaar van de comebacks. Zoveel goede bands besloten dit jaar weer samen te komen en dingen te releasen en gelukkig was Bombay Bicycle Club daar één van! Nadat in 2014 So Long, See You Tomorrow werd uitgebracht besloot de band een pauze in te lassen voor hun eigen soloprojecten. Toch was daar ineens de single 'Eat Sleep Wake (Nothing But You)' en komt er in 2020 een nieuw album! 

27. Indian Askin - On And On 

28. White Lies - Tokyo

Misschien zag je White Lies wel op Pinkpop, Vestrock, Zwarte Cross, Paaspop of in één van de poppodia. De band is onlosmakelijk verbonden met Nederland en dat is ook gebleken uit de hoge notering van beide singles in de Playlist of the Year. Naast 'Tokyo' vind je op #12 'Time To Give'

Eerder dit jaar onthulde de Britse band alles over hun album Five aan Julia Gieskes. 

29. Sum 41 - Out For Blood

Ook Sum 41 keerde dit jaar terug op de radio en hoe! Naar eigen zeggen is de nieuwe plaat Order in Decline het hardste album wat ze tot nu toe hebben gemaakt en daarvan was 'Out For Blood' het eerste voorproefje. De plaat is grotendeels binnen drie weken geschreven door frontman Deryck Whibley. De zanger zat na jaren intensief touren met het vorige album, 13 Voices (2016), bomvol met ideeën dat hij de plaat zo snel kon schrijven. Op 21 januari is de band live in AFAS Live te zien! 

30. Vampire Weekend - Harmony Hall

31. Green Day - Father Of All...

Father of All.. is minder punk dan het oude werk van Green Day en misschien is het zelfs wel wat dansbaarder maar nog steeds hoor je de rock 'n roll die de band bezit er in terug. Het is de eerste nieuwe track sinds het album Revolution Radio (2016) en het nummer is gelijk ook een stuk lichter, meer upbeat en daarmee dus ook heel anders dan het vorige album.  Father of All... wordt alweer het dertiende studioalbum van de Amerikaanse rockband. 

Op 14 juni komt Green Day samen met Fall Out Boy en Weezer naar het Stadspark in Groningen en binnenkort maak jij nog kans op kaarten voor deze gave show!

32. Sam Fender - The Borders

33. Rammstein - Auslander

Na een overweldigende show in De Kuip werd direct een nieuwe show bekend: KINK Presents Rammstein in het Goffertpark in Nijmegen: 24 juni 2020. Tijdens de show in Rotterdam bleken de vorige twee singles van het nieuwe album, Deutschland en Radio, het al heel goed te doen — daar plakken we met gemak deze derde aan vast!

34. Balthazar - Fever

35. Michael Kiwanuka - You Ain't The Problem

In oktober dit jaar bracht Michael Kiwanuka zijn derde LP uit, Kiwanuka, waarvan 'You Ain't The Problem' het eerste wapenfeit was!

36. Muse - Get Up And Fight

In 2019 stond Muse maar liefst twee keer in Nederland, zowel de show in het Goffertpark als in Ziggo Dome was stijf uitverkocht. Nadat in 2018 al 'Pressure', 'Something Human', 'Thought Contagion' en 'Dig Down' als single werden uitgebracht werd 'Get Up and Fight' daar dit jaar nog aan toegevoegd. Duidelijk dat dit ook weer in de smaak viel bij de luisteraar!

37. The Murder Capital - Don't Cling To Life

Met debuutsingle 'Feeling Fades' viel The Murder Capital direct op bij KINK en deze werd al snel opgevolgd door 'Green & Blue' en Don't Cling To Life'.

Het album When I Have Fears kwam deze zomer uit en Tim Op het Broek besprek het album track-by-track. Dit kan je hier terugluisteren!

38. Editors - Black Gold

39. Fontaines D.C. - Big

De bandleden van Fontaines D.C. komen uit heel Ierland, maar hebben als band Dublin als hometown. De stad ADEMT al eeuwen muziek, maar er komt ook nog steeds nieuwe muziek bij. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens school in Dublin toen ze allemaal nog in verschillende bands actief waren. De gezamenlijke liefde voor gedichten en bepaalde artiesten bracht ze snel samen. 

40. Tame Impala - Borderline

41. Squid - The Cleaner

Deze jonge Britse band staat op de BBC Music Sound Of 2020 longlist. Voor Tim Op het Broek is deze track een favoriet. "De thematiek rondom dit nummer vind ik bijzonder mooi. Want wie kent de schoonmaker die je desk schoonmaakt op kantoor? Misschien een mooi voornemen voor het volgend jaar om de mensen die op wat voor manier dan ook je leven gemakkelijker maken eens goeiendag te zeggen. Squid is een fantastische nieuwe band uit de UK die ik dit jaar heb gezien een volgepropt Roodkapje in Rotterdam. Tijdens 'The Cleaner' ontpolfte de boel." - aldus Tim.

42. De Staat - Mona Lisa

Frontman Torre Florim was eerder dit jaar te gast in KINKSTART bij Michiel Veenstra waar hij naast het draaien van zijn favoriete muziek vertelt over het touren in het buiteland, zijn jeugdhelden en grote producties on stage. 

De take-over van Torre kan je hier terug luisteren. 

43. The Interrupters - Gave You Everything

44. Tape Toy - Sad Girl

Toen Tape Toy 'Sad Girl' uitbracht deden ze dat tegelijk met single '020'. Deze tracks volgde eerdere songs 'Naive', 'FOMO' en 'Dive Deeper' uit. Michiel Veenstra sprak met drummer Marc over 2019. 

00:00
12:12

45. The Black Keys - Shine A Little Light

46. Big Thief - Not

47. Foals - Exits

'Exits' was de eerste single van Foals in dik vier jaar, maar daarmee had de band ook gelijk een knaller te pakken. Op 14 april 2020 staan de Britten in AFAS Live met een KINK Presents show. Dat betekent dat je binnenkort kans maakt op kaarten voor deze gave show!

48. Lana del Rey - Doin' Time

49. Yungblud - Loner

50. Coldplay - Arabesque

Coldplay maakte in 2019 bekend dat ze stoppen met touren totdat ze CO2-neutraal de wereld rond kunnen. In de Festivalpodcast gingen Festileaks en KINK op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe realistisch is zo'n CO2-neutrale tour eigenlijk?

Je leest en luister alles hier terug!

 

51. Sports Team - Fishing

Begin volgend jaar komt dan het langverwachte debuutalbum van Sports Team. De band heeft al een paar weken studio tijd erop zitten, maar het is nog niet helemaal af. "Er staan veel shows en tours gepland, maar we hopen het rond kerst af te hebben", aldus Alex Rice, zanger van de band. "Het refrein was in het begin best lastig om te zingen, maar dat gaat nu goed. Het nummer gaat niet perse over vissen, het is een metafoor voor het leven. We schreven het in de repetitieruimte, en het was voor ons direct de vibe die we wilden"

 

52. Vampire Weekend - This Life

53. Fontaines D.C. - Too Real

54. Son Mieux - Nothing

'Nothing' is afkomstig van het debuutalbum van Son Mieux Fair de Son Mieux'. Zanger Camiel vertelde aan KINK wat de gedachte achter het album is en hoe de verschillende tracks tot stand kwamen. 

Je hoort het hier. 

55. Volbeat - Last Day Under The Sun

In novemer stond de Deense band Volbeat in een uitverkochte Ziggo Dome. Voor de show maakte Michiel Veenstra samen met zanger Michael Puoulsen Vobeat Radio! Van snoeiharde metal tot gepolijste pop en zelfs een track van A-Ha: de Volbeat-frontman deelt zijn uiteenlopende muzieksmaak met je in deze bijzondere podcast.

00:00
19:38

56. The Raconteurs - Help Me Stranger

Na een stilte van meer dan 10 jaar was 2019 het jaar dat The Raconteurs eindelijk terugkeerden. Het album Help Us Stranger bracht onder andere de singles 'Help Me Stranger' en 'Now That You're Gone' en de band met Jack White, Brendan Benson, Jack Lawrence en Patrick Keeler lieten onder andere op Best Kept Secret horen dat ze het nog niet verleerd zijn. Een plekje in de Playlist of the Year is ook meer dan verdiend!

57. The Chemical Brothers - Got To Keep On

58. Liam Gallagher - Shockwave

Het was weer een bewogen jaar voor Liam Gallagher. Zo bracht hij zijn langverwachte album Why Me? Why Not? uit, releasde hij ook de singles 'One Of Us', 'Shockwave' en 'Now That I've Found You' en kwam hij natuurlijk weer vaak in opspraak door zijn bijzondere uitspraken. 

Tim Op het Broek en Jasper Leijdens kregen de mogelijkheid om met Gallagher te bellen. Hier vertelde Liam waarom Boris Johnson toch Primi Minister is geworden en wat er met Noel aan de hand moet zijn. 

Het hele interview lees en luister je hier terug. 

59. Tusky - Going Out

Nadat Tusky hun nieuwe EP Love Love Love had uitgebracht kwam de band dat vieren met een take over bij KINK waar ze een uur lang hun eigen favoriete nummers voorbij lieten komen. 

Luister de take over hier terug!

60. Beck - Uneventful Days

Eindelijk is de nieuwe plaat van Beck uit! Het album Hyperspace! Eerder dit jaar kregen we al een fijne single als voorproefje en deze werd opgevolgd 'Uneventful Days'. Ook deze muziek is samen gemaakt met Pharrell Williams. Hij schreef mee en produceerde de muziek.

61. Blink-182 - Blame It On My Youth

62. Sharon van Etten - Seventeen

63. Tame Impala - It Might Be Time

Op 14 februari zal het vierde studioalbum van Kevin Parker en co verschijnen met daarop onder andere de tracks 'It Might Be Time' en 'Bordeline'. Tim Op het Broek sprak met de frontman over het aankomende album en waarom het zo lang duurde. Hier verklapte Kevin Parker dat hij zijn eigen stem eigenlijk helemaal niet zo mooi vind en dat hij dik en jaar niet naar muziek heeft geluisterd.. 

Lees en luister het interview hier terug! 

64. Fokko & Aafke Romeijn - Goeroe

Goeroe staat op Fokko's nieuwste album, Stadaarnietzodoeiets!

Hoe de rest van het album klinkt en wat Fokko daar over te zeggen heeft kan je in deze aflevering van Release Rundown horen!

65. Sam Fender - Will We Talk?

Met 'Will We Talk?' had Sam Fender zijn tweede KINK XL te pakken! Nu zijn album Hypersonic Missiles alweer een tijdje uit is heb al heel wat tracks voorbij kunnen komen horen zoals The Borders. 

66. Korn - You'll Never Find Me

67. The National - You Had Your Soul With You

The National is terug! Op 17 mei kwam het nieuwe album 'I Am Easy To Find' uit, en dat album maken ze niet alleen, je kunt veel vrouwen horen op het album, waaronder Lisa Hannigan en Sharon van Etten. Ook komen er twee films uit waar onder andere actrice Alicia Vikander een rol in speelt. 'You Had Your Soul With You' was de eerste single! 

68. Weezer - The End Of The Game

Dit jaar verschenen al The Teal Album en The Black Album, maar het nieuwe album is al bijna klaar. Het album zit vol gierende gitaren en gaat Van Weezer'heten. Dat verklapte gitarist Brian Bell aan Michiel Veenstra.

00:00
00:00

69. Tamino - Crocodile 

De Belgische Tamino heeft een goed jaar. Na zijn debuutalbum vorig jaar is hij bijna non-stop op tour rond de wereld. De ene keer met band, de andere keer solo. Die afwisseling is fijn, vertelde hij op Lowlands.

70. Editors - Barricades

Editors kwam dit jaar met een speciale versie van het album Violence voor Record Store Day. Een groot deel van de tracks kun je nu in een andere versie horen, namelijk die van Blanck Mass. Editors vroeg hem in eerste instantie om het album te mixen, maar het was toch te experimenteel voor de band. Dit jaar werd het toch als speciale versie uitgebracht, inclusief een extra track: 'Barricades'!

Tom Smith en Russel Leetch van Editors vertelde op Down The Rabbit Hole over Blanck Mass, het schrijven van muziek en en vervelende reacties. Lees en luister hier het interview terug!

71. Thom Yorke - Traffic

Op Down the Rabbit Hole maakte Thom Yorke nog grote indruk met zijn live optreden waar hij veel nieuwe nummers van Anima speelde. 'Traffic' is openingsnummer van de plaat, er kan zelfs een beetje gedanst worden. Maar niet te blij ofzo.

72. Stereophonics - Fly Like An Eagle

Na het album in 2017 was het wat singles en albums betreft even stil rondom Stereophonics. Totdat begin 2019 de single 'Chaos From The Top Down' werd gedropt door de band rondom Kelly Jones. Deze werd opgevolgd door de single 'Fly Like An Eagle; welke ook op het nieuwe album Kind staat dat in oktober werd uitgebracht. Op 1 februari komt de Britse band naar Nederland voor een show in AFAS Live. 

73. Desert Sessions & Royal Blood - Crucifire

Op 'Crucifire' hoor je de classic Queens of the Stone Age-sound maar dan met de zang van Mike Kerr (Royal Blood) en Jake Shears (Scissor Sisters) wat de track uniek maakt!

74. Billie Eilish - All The Good Girls Go To Hell

75. Within Temptation - Supernova

Al jaren staat Within Temptation aan de top van de metal in Nederland - en daarbuiten! Door heel Europa tourt de band, en pasgeleden kwam het album Resist uit. 'Supernova' is de derde single van het album. Binnenkort samen met Evanescense twee avonden in de Ziggo Dome te zien! 

76. The Raconteurs - Now That You're Gone

77. Alex Lahey - Don't Be So Hard On Yourself

De single van de Australische zangeres is dit jaar KINK XL geweest en Jasper Leijdens sprak met haar over de track; die opgevat kan worden als een wijze levensles. Zo vertelde Alex: "Ik schreef  het voor mijn partner, die zich moe en slecht voelde, toen zeik ik tegen haar: 'je doet het goed, wees niet zo streng voor jezelf.' 

Lees hier alles terug.

78. Tusky - Jawbreaker

In mei dit jaar kwam de nieuwe EP Love, Love Love van Tusky uit waarvan 'Jawbreaker' de derde single was. De band speelde dit jaar onder andere op Paaspop en Zwarte Cross - en verzorgde ze het voorprogramma van Enter Shikari in 013!

79. Inhaler - Ice Cream Sundae 

Na uitverkochte shows in Rotown en Paradiso komt Inhaler in 2020 terug voor ESNS en een show in de Melkweg, maar als het aan de band ligt is dit nog maar het begin. Te groot denken bestaat niet en ook zij zien zichzelf het liefst ooit stadions spelen! 

80. Lana del Rey - Hope is a dangerous thing for a woman like me to have but I have it

81. FIDLAR - By Myself

Bij FIDLAR gaat het alle kanten op: rock, punk en nu dus ook reggea invloeden. Na 'Can't You See'  kwam FIDLAR met 'By Myself'  en deze song voelt toch wel een beetje als festival/weekend anthem. De clip erbij is ook briljant trouwens.

82. Twenty One Pilots - Chlorine

83. IDLES - Mercedes Marxist

84. Cage The Elephant - Ready To Let Go

Cage The Elephant bracht dit jaar hun vijfde studioalbum uit waarvan 'Ready To Let Go' de eerste single was. De track vertelt het verhaal van zanger Matt Shultz die eerder van zijn vrouw scheidde. Na deze track volgde ook nog de singles 'Nightrunning' samen met Beck en 'House of Glass'. In maart komt de band voor twee shows terug naar Nederland! 

85. HAIM - Summer Girl

De Haim zusjes zijn terug: en hoe! Met een nieuwe sound ook, die erg klinkt als Lou Reed - en wat blijkt nou? Hij staat ook tussen de schrijvers credits! Of het nou is om eventuele aanklachten te voorkomen, of dat het een eerbetoon aan is, we zijn erg gecharmeerd van de nieuwe sound.

86. Lindemann - Steh Auf

Je hoort het goed. Dit is inderdaad Till Lindemann van Rammstein, maar dan niet met zijn band, maar met Peter Tägtgren van de Zweedse metalbands Hypocrisy en Pain. Er is ook een tweede album van dit project aangekondigd, F+M (mooi na 'Radio' van Rammstein dit jaar). 

87. Arctic Monkeys - Anyways

88. Liam Gallagher - One Of Us

 

89. Frank Carter & The Rattlesnakes - Anxiety

Frank Carter maakte samen met zijn Rattlesnakes zijn meest eerlijke album tot nu toe. Hoe het album tot stand kwam en wat de booschap achter End Of Suffering is vertelde hij Release Rundown met Julia Gieskes. 

Beluister hier het track-by-track interview met Frank Carter.

90. The 1975 - People

Dat The 1975 van vernieuwing houdt is voor niemand een verrassing, maar met nieuwe track 'People' sloeg de band wel een hele nieuwe weg in! Deze vernieuwing werd gelijk beloond met de KINK XL! People is de eerste track van het aankomende album Notes on a Conditional Form en is een stukje ruiger dan we van de band gewend zijn. Dreigende gitaren, een zware bas en een schreeuwende Matt Healy: je hoort het allemaal op deze track. Nogal een contrast met het vorige album, waarop de band ons meer elektronische klanken voorschotelde. Of dit in lijn is met de rest van het nieuwe album? Op dat antwoord moeten we nog eventjes wachten, maar voor nu kunnen we genieten van deze ruwe song. 

91. Balthazar - Entertainment 

92. Editors - Cold

93. Foals - In Degrees

94. The National - Light Years

95. Indian Askin - For You

Eind januari bracht Indian Askin hun tweede album uit, Another Round. In Release Rundown vertellen zanger Chino en bassist Jasja alles over het album. 

Luister hier de Release Rundown met Indian Askin terug. 

96. 30 Seconds To Mars - Rescue Me

97. SWMRS - Trashbay Baby

De punkband SWMRS was dit jaar in het land voor een show in de Melkweg, en speelden ze in Belgie op Rock Werchter. Niet geheel onaardig om te vertellen: de drummer is Joey Armstrong. Ja, de zoon van Billie Joe Armstrong van Green Day. De band kwam bij elkaar toen Cole Becker en Joey Armstrong de film School of Rock  met Jack Black keken. In maart 2020 zal de band het voorprogramma van de twee shows van Cage The Elephant verzorgen. 

98. Yungblud - original me (ft. Dan Reynolds)

Zo! Dit was even de volgende stap voor Yungblud. Na samenwerkingen met zijn liefje Halsey en Travis Barker washet nu de eer aan Dan Reynolds. Yes, de frontman van Imagine Dragons! 

99. Mumford & Sons - Blind Leading The Blind

100. Bony Macaroni - Atlas Fugged

In Philadelphia heeft Stefan van Bony Macaroni al een aantal shows gezien, en is hij op zoek naar de roots van de poppunk daar. Natuurlijk is het voor de band een droom om daar door te breken. Tijdens de Popronde speelde Bony Macaroni een hele boel shows en deze maand is de band weer terug in Amerika om opnieuw shows te regelen. 

Bram de Wijs sprak met Bony Macaroni voor zijn podcast KINK FAST en deze kan je nu luisteren! 

Datum

31 december 2019

SHARE

NU op KINK

TAPE TOY

Anyone, Anything

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje