Stuur ons een berichtje

Zo hoorde je Green Day nog nooit (met een reden)

Green Day's album 'Dookie' blijft een absolute klassieker die de tand des tijds uitmuntend heeft doorstaan. Toch staat de geluidskwaliteit niet bepaald voorop bij hun nieuwste release: 'demasters' van elk nummer op 'Dookie', uitgebracht op belachelijke en verouderde formaten om het 30-jarig jubileum van het album te vieren.

Waar veel klassieke albums een remaster krijgen voor grote jubilea, ging Green Day – met hulp van het kunstcollectief Brain – de lo-fi kant op door hun muziek opnieuw uit te brengen op defecte of onhandige dragers, in zeer beperkte oplage. Zo kun je bijvoorbeeld horen hoe 'Basket Case' klinkt via een zingende "Billie" Bass (ja, die vis), 'Welcome to Paradise' door een Game Boy-cartridge laten spelen, en 'When I Come Around' horen vanaf een wascilinder.

Andere bizarre formaten waarop je de demasters kunt vinden, zijn een antwoordapparaat, een tandenborstel, een animatronisch knuffeldier, een floppy disc en een deurbel.

LOTERIJ

Als je nieuwsgierig bent, kun je op de Dookie Demastered-website luisteren hoe elk van de demasters klinkt. Wil je er een in huis halen, dan moet je wel geluk hebben. Er zijn namelijk slechts tussen de één en vijftig stuks per formaat beschikbaar, en ze variëren in prijs van $19 tot $99. Als je er eentje wil kopen moet je meedoen aan een loterij.

DAILY KINK

Dit bijzondere Green Day nieuws hoorde je ook al in de Daily KINK van woensdagavond. Elke werkdag in een paar minuten helemaal bij met het laatste muzieknieuws en de belangrijkste releases!

00:00
03:02
DAILY KINK 09 oktober 2024

Datum

10 oktober 2024

SHARE

Tags

#Green Day

NU op KINK

Sam Fender

Hypersonic Missiles

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje