Stuur ons een berichtje

Zien: R.E.M. voor het eerst sinds 2011 weer live

Jaren leek het absoluut uitgesloten, maar de vier originele leden van R.E.M. hebben weer samen live opgetreden. Michael Stipe, Mike Mills, Peter Buck en Bill Berry deden dit bij een ceremonie in New York waar ze werden opgenomen in de Songwriters Hall Of Fame.

„Liedjes schrijven en een catalogus hebben waar we allemaal trots op zijn, die voor altijd beschikbaar is voor de wereld, is zonder twijfel het belangrijkste wat we hebben gedaan. Daarnaast is het feit dat we dit al die decennia hebben kunnen doen en vrienden zijn gebleven, en niet zomaar vrienden maar goede vrienden, een belangrijke prestatie,” zei frontman Michael Stipe op het podium.

KOMEET

Eerder zei deze week zeiden de bandleden nog dat er 'een komeet' voor nodig zou zijn om hen weer live te laten spelen. Drummer Bill Berry verliet de band in 1997 na een hersenaneurysma tijdens een concert in Zwitserland. De groep ging verder als trio tot 2011 voordat ze uit elkaar gingen. "Op dat moment was er echt niets waar we het muzikaal over eens konden worden - wat voor soort muziek, hoe we het moesten opnemen, of we op tournee zouden gaan," vertelde gitarist Peter Buck deze week aan CBS News. "We konden het amper eens worden over waar we zouden gaan dineren. En nu kunnen we het gewoon eens worden over waar we gaan dineren."

Datum

14 juni 2024

SHARE

NU op KINK

Rage Against The Machine

Killing in the Name

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje