Stuur ons een berichtje

Krezip-drummer Bram van den Berg speelt met U2

Een bijzondere gig voor Bram van den Berg, drummer bij Krezip: hij speelt dit najaar met U2 in Las Vegas!

U2 speelt dit najaar een reeks show in Las Vegas rond hun album 'Achtung Baby' en moet dat noodgedwongen doen zonder hun vaste drummer Larry Mullen Jr., die al eerder liet weten uit de running te zijn na een operatie. Waaraan hij geopereerd wordt is niet bekend.

FORCE OF NATURE

U2 heeft gezocht naar een vervanger voor Mullen en is daarvoor uitgekomen bij... Bram van den Berg! Al jarenlang drummer bij Krezip, daarvoor maakte hij ondermeer furore in Guild of Stags en Drive Like Maria. Vrij recent heeft hij voor KINK-dj Eric Corton nog diens meest recente Tacker-album ingedrumd. Bram zelf wil de pers niet te woord staan nu. "Eerst wil hij die shows spelen en daarna er over praten", licht Eric Corton toe in een telefoongesprek met KINK-dj Michiel Veenstra."Bram kan ongelooflijk goed en muzikaal drummen", zegt Corton over Van Den Berg.

ENTHOUSIAST

Hoe U2 bij Van den Berg is uitgekomen, is nog een raadsel. "Via LinkedIn denk ik", grapt Corton. Zelf schrijft Bram er over op zijn Instagram: ‘Erg enthousiast over deze kans om samen met Bono, The Edge en Adam op het podium in Las Vegas te staan. Het zijn grote schoenen om te vullen, maar Larry en de band hebben me zo gesteund, ik kan niet wachten!!’

00:00
04:05

Datum

13 februari 2023

SHARE

NU op KINK

Audioslave

Cochise

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje