Stuur ons een berichtje

Wat kan hij niet?! Eric Corton brengt met Tacker een nieuw album uit.

Eric Corton ken je als KINK-dj, acteur, tv-presentator, auteur… maar wist je dat hij ook zanger is geweest? In de zeroes was hij frontman van de band Tacker - en die band is min of meer weer terug na een bijzondere vondst op Eric’s zolder!

Met Tacker bracht Eric één album uit, Addiction in 2004. Als hij het in 2006 te druk krijgt met onder meer radiowerk sterft Tacker een stille dood. Tot nu!

Bij een grote opruiming thuis stuit Eric op een oude harde schijf, die hij eigenlijk al weg wilde gooien - tot zijn vrouw hem adviseerde eerst eens te kijken wat er nog op stond. En wat bleek? Op de harddisk stond een multitrack opname van een volledig nieuw Tacker-album: zang, gitaar, bas - alles behalve drums stond er op, allemaal verzorgd door Eric zelf. En dan gaat het toch kriebelen…

WASTE

Eric neemt contact op met producer Joost van den Broek, die eerder al werkte met onder andere Epica en After Forever, die de opnames verder mastered en mixt, inclusief het enige nog ontbrekende ingredient: drums. Die worden gespeeld door Bram van den Berg, nu drummer bij Krezip en daarvoor ondermeer in Drive Like Maria, een band die destijds ook veel gedraaid is door Eric.

Het resultaat is - geheel tegen alle verwachtingen in - een nieuw Tacker album! Het heet - heel toepasselijk omdat de harde schijf met de opnames bijna was weggegooid - Waste, en het artwork van dit album is verzorgd door Eric’s kind Indy.

Datum

2 januari 2023

SHARE

NU op KINK

Royal Blood

Figure It Out

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje