Stuur ons een berichtje

IN TOUCH WITH... NOODLES VAN THE OFFSPRING:

Na veertig jaar op het podium en dus decennia van hits is Kevin "Noodles" Wasserman weer terug op tour met The Offspring, met een gloednieuw album op komst. Bij KINK IN TOUCH vertelt Kevin over hoe het voelt om weer op tour te zijn, het spelen van nieuwe nummers en hoe de band erin slaagt hun sound fris te houden.

Nieuwe Tracks, Oude Energie

"Het voelt geweldig om weer op tour te zijn," vertelt Noodles van The Offspring, eraan toevoegend hoe leuk het is om nieuwe nummers zoals Make It Alright en Light It Up te spelen, die al snel favorieten van het publiek zijn geworden. "Normaal gesproken staat het publiek wat terughoudend te kijken bij nieuwe nummers," legt Noodles uit. Maar dit keer gaat het publiek meteen los, ze springen en zingen vanaf de eerste akkoorden mee. Wasserman zelf kan ook niet stil blijven staan, vooral niet bij het spelen van Make It Alright, een nummer waarvan hij zegt dat het hem "overal laat rondspringen."

Het nieuwste album van de band, Supercharged, zit vol met nieuwe energie. Het kiezen van welke nummers als single worden uitgebracht is altijd een lastige beslissing, aldus Wasserman. De band vraagt voor deze keuze feedback van het management, het platenlabel en vrienden bij de radio. "We houden van alle nummers," geeft hij toe, "en we willen dat de fans ze allemaal horen." Uiteindelijk vertrouwt de band echter op hun intuïtie over wat het meeste zal resoneren bij hun publiek.

Geen Wet Leg op Make It Alright

Bij het horen van Make It Alright werd vaak gedacht dat Rhian Teasdale van Wet Leg op het nummer meezong, vanwege de stem en de drums in de intro die klinken als Chaise Longue. Noodles vertelt: "Het is geen samenwerking met Rhian. We werkten met een stemactrice en zangeres uit Vancouver." De band zocht naar een vrouwelijke stem die een bepaalde houding kon overbrengen—niet te zoetsappig, maar iemand die je leven verrijkt op een rauwe manier. Voor dat de stemactrice ingevlogen werd, was het overigens frontman Dexter Holland, die in de demo's zijn eigen stem met AI vervormde om als vrouw te klinken.

'Come to Brazil' als eerbetoon

Een ander opvallend nummer op het album is Come to Brazil. Noodles lacht: "We krijgen constant de vraag om naar Brazilië te komen, ongeacht wat we posten op sociale media." Het fenomeen is zo wijdverbreid dat de band besloot een nummer te maken als liefdesbrief aan hun Braziliaanse fans. "De passie van het Braziliaanse publiek is bijna beangstigend," geeft hij toe. "Het voelt alsof er elk moment chaos kan uitbreken, maar we voeden ons met die energie."

IN TOUCH WITH:

Elke maandag tot en met donderdag hoor je bij KINK IN TOUCH gesprekken met de beste KINK artiesten, live sessies in de KINK Live Bunker en de beste nieuwe releases. Luister hieronder het gesprek met Noodles van The Offspring terug.

00:00
04:46
PART 1 IN TOUCH WITH THE OFFSPRING
00:00
03:39
PART 2 IN TOUCH WITH THE OFFSPRING

Datum

27 september 2024

SHARE

Tags

#The Offspring

NU op KINK

Led Zeppelin

Whole Lotta Love

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje