Stuur ons een berichtje

Green Day, Pearl Jam en Lorde: "Gebruik onze muziek niet ongevraagd"

Een aantal grote artiesten - waaronder Green Day, Pearl Jam, Lorde, Blondie, Panic! At The Disco en R.E.M. - hebben een open brief getekend die er voor moet zorgen dat hun muziek niet ongevraagd gebruikt wordt bij politieke bijeenkomsten.

ARTIESTEN WORDEN TEGEN HUN ZIN BETROKKEN IN DE POLITIEK 

De open brief is gericht aan de Democratic & Repblican National, Congressional en Senatorial comités in de VS en is geschreven door de Artists Rights Alliance (ARA). Zij vinden dat politieke partijen verplicht zijn om toestemming te vragen om muziek te gebruiken bij de bijeenkomsten en dat de artiesten uiteindelijk zelf mogen bepalen of zij dat willen of niet. De ARA schrijft ook dat ze artiesten nu tegen hun wil worden meegetrokken in de politiek, terwijl de artiest zelf er niks mee te maken wil hebben. Het kan fans in de war brengen en hen teleurstellen en op de lange termijn er voor zorgen dat het inkomen van een artiest daalt, maar dat het vooral gewoon niet kan. 

"Deze artiesten hebben hun leven lang gewerkt aan de muziek die wij kennen en waar we van houden. Op z'n minst zou het de keuze van de artiest moeten zijn of de muziek wordt gebruikt." 

AANKLAGEN

De zorgen van de artiesten worden groter, dus werd het tijd voor actie volgens de ARA. Neil Young gaf eerder al dat hij overwog om de huidige President aan te klagen voor het gebruik wat zijn muziek tijdens de campagnes. Maar ook Linkin Park, Panic! At The Disco en The Rolling Stones eisen dat Donald Trump niet meer hun muziek gebruikt. 

Datum

29 juli 2020

SHARE

NU op KINK

Franz Ferdinand

This Fire

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje