Stuur ons een berichtje

Green Day luisteren tijdens het autorijden kan gevaarlijk zijn...

Luister jij graag American Idiot van Green Day tijdens het autorijden? Grote kans dat jij dan best gevaarlijk rijdt..

Een nieuw onderzoek heeft de meest - en minst - gevaarlijke tracks naar te luisteren tijdens het autorijden onthuld. Zo worden onder andere Green Day, The killers en Red Hot Chili Peppers in het rijtje genoemd.

Tijdens het onderzoek moesten de proefpersonen hun weg zien te vinden op een simulatie zesbaanssnelweg. Dit gebeurde in stilte of tijdens het luisteren naar een scala aan muziek. Gemiddeld wisselden de bestuurders 70 keer van rijstrook in 20 minuten, maar het aantal verdubbelde (!) toen de chauffeurs naar rockmuziek luisterden, ook ging de snelheid met vijf mijl per uur over het snelheidslimiet als er rock uit de stereoknalde.

Volgens de analyse van de South China University of Technoloy laten songs met een tempo van 120 beats per minute of meer je sneller rijden en ben je geneigd om sneller gevaarlijke manoeuvres uit te voeren. De onderzoekers noemen American Idiot van Green Day en Mr Brightside van The Killers de gevaarlijkste nummers. Under The Bridge van Red Hot Chili Peppers en Toto’s Africa worden gezien als de minst gevaarlijke nummers.

De meest gevaarlijke nummers volgens het onderzoek:

Green Day – American Idiot
Miley Cyrus – Party In The USA
The Killers – Mr Brightside
The Chainsmokers – Don’t Let Me Down
Bruce Springsteen – Born To Run

De minst gevaarlijke nummers zijn:

Led Zeppelin – Stairway To Heaven
Red Hot Chili Peppers – Under The Bridge
Drake – God’s Plan
Toto – Africa
Khalid – Location

Datum

19 september 2019

SHARE

NU op KINK

Chumbawamba

Tubthumping

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje