Stuur ons een berichtje

Er is nieuwe muziek van Gorillaz.... in FIFA! ?

In februari verschijnt het nieuwe album van Gorillaz. Eerder kwamen daar al de singles 'Cracker Island' en 'New Gold' van uit. Fans van de virtuele band kunnen hun hart ophalen, want sinds vandaag is er wederom een nieuwe track verschenen, maar dan wel op een aparte manier.

DIGITAAL BALLEN TRAPPEN

Vanaf vandaag is FIFA 23 verkrijgbaar. De game staat bekend als het digitale voetbalveld waarin je met je favoriete spelers goals naar hartelust kan maken met vrienden op de bank of tegen rivalen online. Tussen of tijdens de wedstrijden kan de speler in de stemming komen door de soundtrack, die meestal bestaat uit een mix van alternative rock, pop en hiphop. Dat Gorillaz op de soundtrack staat is geen verrassing, de swingende beats van Damon Albarn en zijn virtuele crew passen perfect. Maar een primeur van een track, dat is iets nieuws! 

BABY QUEEN

De nieuwe track 'Baby Queen' is namelijk te horen in de nieuwe FIFA. Opvallend, want op het moment van schrijven is de track nergens anders in officiële vorm te beluisteren, wat de game de enige manier maakt om nieuw materiaal van Gorillaz te horen. De sfeer en melodieën doet spelers die bekend zijn met Gorillaz denken aan 'Melancholy Hill', maar dan met een 'Cracker Island'-sausje er over. 

De single release van 'Baby Queen' stond op meerdere streamingsdiensten genoteerd alszijnde wachtende op release en inmiddels is de track ook buiten FIFA te beluisteren!

MEER KINK TRACKS IN FIFA

In FIFA zijn meer tracks te beluisteren die je bekend kunnen voorkomen. Ook oud KINK-XL 'Tonight' van Phoenix ft. Ezra Koenig en 'Falling Apart' van Sea Girls staan op de playlist van FIFA 23. Door de jaren heen zijn er meer platen geweest die dankzij de voetbalgame meer bekendheid wisten te krijgen. 

Blur - Song 2 (FIFA: Road to World Cup 98)

Damon Albarn is niet alleen met Gorillaz een aantal keer op de soundtrack van FIFA terecht gekomen. Met de band Blur wist hij op de eerste gelicenseerde soundtrack uit de voetbalreeks te komen. Een nummer die perfect omschrijft hoe het is om een goal te scoren: "Woohoo!

Fatboy Slim - Rockafeller Skank (FIFA 99)

Een digitale versie van Dennis Bergkamp rende de trappen op van een stadion om daarna in euforie te juichen op de beats van Fatboy Slim. Bergkamp bestond toen uit een paar vierkante vormen die een voetballer moesten voorstellen, maar dankzij de muziek was de boodschap meer dan duidelijk.

Yard Act - The Overload (FIFA 22)

Op KINK hoor je de beste nieuwe bands als eerste voorbij komen. Het is dat het ontwikkelen van een game wat langer duurt dan het draaien van een liedje op de radio, anders waren deze ontwikkelaars er misschien nog sneller bij ook. Yard Act heeft in een jaar tijd een te gekke festivalzomer gehad, het debuutalbum uitgebracht en wisten ze als kers op de taart ook nog op de FIFA soundtrack terecht te komen!

MEER GAMETRACKS?

Luister dan elke zaterdag- en zondagmiddag van 12 tot 15 uur naar KINK NRG met Jim Vorwald. Hij draait de beste videogame tracks uit FIFA, Guitar Hero, Grand Theft Auto en meer! 

Datum

30 september 2022

SHARE

NU op KINK

Killers

When You Were Young

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje