Stuur ons een berichtje

YUNGBLUD: "Er komen zoveel verrassingen aan!"

Nog niet eens 23 jaar en YUNGBLUD heeft nu al een carrière waar je u tegen zegt. Dominic Harrison – zoals de zanger echt heet – heeft al samenwerkingen met onder andere Dan Reynolds van Imagine Dragons, Travis Barker van Blink-182 en Machine Gun Kelly op zijn naam staan. In 2018 bracht hij zijn debuutalbum uit, gevolgd door een EP in 2019 en in dit najaar brengt hij zijn tweede plaat alweer uit. Daarnaast schreef, tekende en bedacht hij ook nog een stripboek dat in 2019 uitkwam. Het is duidelijk dat deze jonge Brit niet van stil zitten houdt. Michiel Veenstra sprak met Dominic!

“THAT ROCK ’N ROLL PUNK SOUND IS IN MY BLOOD.”  

Met de release van ‘Weird!’ liet YUNGBLUD al een nieuw geluid horen en nu eindelijk na twee weken teasen is er dan eindelijk ‘Strawberry Lipstick.’ In de track laat YUNGBLUD echt een rock ’n roll/punk sound horen, iets wat we ook kunnen verwachten van zijn aanstaande album. Me de single wil hij zijn fans laten horen hoe zijn nieuwe sound klinkt. “That rock ’n roll punk sound is in my blood" zei de zanger in het gesprek met Michiel, waarop hij vervolgens zijn inspiraties opnoemt, denk aan The Rolling Stones, Foo Fighters en The Clash. De bijbehorende video was iets wat Dominic al lange tijd wilde, maar wat nooit mogelijk was doordat er geen budget en crew beschikbaar voor was, maar nu wel! “I just wanted to make something explosive, in your face.” Tijdens het maken van de tweede plaat werd de jonge muzikant vaak ingefluisterd om meer de commerciële kant op te gaan, maar de standvastige YUNGBLUD wilde daar niks van weten. Binnen een week gooide hij z’n hele plaat om, wat resulteerde in een fijne punk sound die je dus ook terug hoort op de nieuwe single.

Tekst gaat door onder de video. 

“YOU CAN FIGURE OUT WHO YOU ARE AT 75, 14, 9, 84 OR 32.”

De nog naamloze plaat gaat over het volwassen worden, zo vertelde Dominic. “Anyone can come of age, no matter what age you are. You can figure out who you are at 75, 14, 9, 84 or 32.” Het album gaat over het leven in de breedste zin van het woord en dat YUNGBLUD elk moment van de rit samen wil zijn met vrienden, familie en fanbase om samen te groeien.  Hij wil er voor je zijn op momenten van onzekerheid. YUNGBLUD zet zich al sinds het begin van zijn carrière in voor de rechten van de LGBT+ community, neemt het op voor mensen die racisme ervaren en ook dat wil hij met dit album nog meer doen. Met zijn muziek wil hij mensen dichter bij elkaar brengen.

“THERE’S ALWAYS SOMETHING UP YUNGBLUD’S SLEEVE.”

Waar hij met zijn debuutalbum 21st Century Liability meer de insteek had dat hij mensen zocht die hem hoorde en hem begrepen – waar miljoenen mensen op reageerde – wil hij met de tweede plaat zeggen; “I got you and you got me” – aldus Dominic. Op de vraag of we nog meer van YUNGBLUD gaan horen voordat hij z’n album dropt begint hij te grijzen; “There’s always something up YUNGBLUD’s sleeve.” Het maakt deel uit van een groot “masterplan” dat hij en zijn beste vrienden samen hebben gepland in de afgelopen maanden. Voor hem voelt zijn fanbase niet als een gigantisch ding, maar alsof iedereen zijn beste vriend is en dat is ook wat Dominic zo wil houden. Mocht hij ooit in uitverkochte stadions staan, dan is nog steeds every single person zijn beste vriend.

Tekst gaat door onder de video. 

KOMT YUNGBLUD NAAR NEDERLAND?

Nog niet zo lang geleden bevestigde YUNGBLUD zichzelf al voor Rock Werchter 2021, zelfs voordat het festival dit bekend maakte. Maar betekent dat ook dat we Dominic komend jaar in Nederland gaan zien? “There’s so many surprises coming, it’s actually mental.” De zanger is van plan om heel veel te gaan touren. Hij heeft zoveel ideeën en met een; “When we come back to Amsterdam I can’t even believe what we’re about to announce” moeten we het nog eventjes doen, maar dat lijkt veel goeds te beloven!  

BEKIJK HIER HET HELE GESPREK!

Datum

21 juli 2020

SHARE

NU op KINK

Snow Patrol

Take Back The City

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje