Stuur ons een berichtje

Whispering Sons is terug met nieuwe single 'Surface'

De Belgische band Whispering Sons is na het succesvolle album Image en een tour met Editors in Engeland terug met de nieuwe single 'Surface' De track is deze week elke dag in KINK Rush Hour te horen en KINK-dj Jasper Leijdens sprak afgelopen week al met Fenne Kuppens over de nieuwe single.

EDITORS

Afgelopen jaar begon succesvol voor de Belgische band Whispering Sons. De band mocht avond aan avond openen voor Editors tijdens de Engelse tour. Fenne Kuppens, frontvrouw van de band vertelt: ''Begin vorig jaar zijn we nog op tour geweest met Editors, maar dat was ook direct het laatste''. ''Het was echt een hoogtepunt en de perfecte album van alles rondom ons debuutalbum''. Toch was het ook even wennen voor de band. ''Het was natuurlijk direct een stap hoger. Hele grote zalen, crew en productie. Het is iets anders dan de shows die we zelf spelen''. En in plaats van een kleine zaal was het nu een stadion. ''Er gingen soms heel veel zenuwen mee gepaard, maar het is geweldig om mensen te overtuigen die ons niet kennen. Je moet in 30 minuten mensen meekrijgen''

''We proberen steeds meer te evalueren en steeds dichter bij de muziek te komen die we zelf willen maken''

NIEUWE SINGLE

2021 begint voor de post-punk band met de nieuwe single 'Surface'. Een single in de Whispering Sons sound, die toch geevalueerd is. Kuppens: ''We zijn altijd heel kritisch op onszelf, dus we hebben snel na de eerste plaat een richting bepaald. We proberen steeds meer te evalueren en steeds dichter bij de muziek te komen die we zelf willen maken''. En dan is de volgende stap: live spelen. ''Ik ben ook heel benieuwd, ik weet niet of we het nog kunnen! We hebben de nieuwe single ook nog niet voor een live publiek gespeeld'', aldus Fenne.

 

ALBUM TWEE

'Surface' van Whispering Sons is een opmaat naar meer nieuwe muziek. ''We zijn vorig jaar tussen het touren door al begonnen met schrijven, maar we waren te druk om het af te maken. Nu was er even wat meer rust om muziek te schrijven en de tijd te benutten'', vertelt Fenne: ''het is een lang process geweest, maar dat process is in een stroomversnelling geraakt vorig jaar''.

KINK IN TOUCH

Zin in meer nieuwe muziek? Elke dag is er van 19:00 tot 22:00 KINK IN TOUCH waarin Jasper Leijdens je de beste nieuwe muziek laat horen, artiesten live laat spelen en met ze spreekt. Luister hieronder het gesprek met Fenne van Whispering Sons terug.

00:00
04:08

Datum

2 februari 2021

SHARE

NU op KINK

Killers

Somebody Told Me

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje