Stuur ons een berichtje

Tom DeLonge over nieuwe Angels & Airwaves en de ziekte van Mark Hoppus

Na zijn tijd met Blink-182 heeft Tom DeLonge niet stilgezeten. Hij is druk bezig met de wereld van Ufo's en maakt muziek met Angels & Airwaves. Binnenkort komt het nieuwe album uit. Jasper Leijdens sprak hem daarover. Over de impact van Blink-182 en de ziekte van Mark Hoppus.

TERUG IN DE REPETITIERUIMTE

Deze week waren de eerste beelden van Angels & Airwaves te zien, terug in de repetitieruimte. Iets wat hard nodig is, volgens Tom DeLonge. 'Als zanger moet je weer even leren waar je ademhaalt als je zingt, en je moet stemoefeningen doen zodat je weer anderhalf of twee uur kunt zingen. Daar is weken voor nodig. En verder moet je weer weten hoe je moet bewegen tijdens nummers. Wanneer wissel je gitaren? Wanneer beweeg je? Er zit veel meer choreografie in dan je denkt.' vertelt hij. Hij heeft de afgelopen tijd thuis wel veel gezongen, ook al voelt dat anders. Tom: 'Als ik in de badkamer zing, zing ik hard en naakt. En als ik dan het podium op ga denk ik: was ik maar naakt.'

NIEUW ALBUM

Dit najaar komt er een gloednieuw album uit van Angels & Airwaves. En de presentatie ervan is op een bijzondere manier gedaan, namelijk in de ruimte. Een betere manier om Lifeforms te presenteren is er bijna niet. 'Het is geweldig. Angels & Airwaves is altijd geinteresseerd geweest in de ruimte. Het hoorde er al altijd bij. Onze manager kwam met het idee om het album aan te kondigen in de ruimte. De muziek is er afgespeeld, en we hebben wat vinyl de lucht in gestuurd. Die kun je nu kopen! Je kunt vinyl kopen dat in de ruimte geweest is', vertelt Tom.

MARK HOPPUS

Tom DeLonge is een van de oprichters van Blink-182, en ondanks dat hij niet meer in de band zit, spreken Travis Barker, Mark Hoppus en Tom elkaar nog vaak. Zeker nu bekend is geworden dat Mark Hoppus strijdt tegen kanker. Tom vertelt erover: 'De strijd gaat goed. Dat maakt het niet makkelijker want het is nog steeds kanker. Ik hoor een kracht en sterkte in hem, die ik nog nooit van hem gehoord heb. Ik ben trots op hem hoe hij met zijn hele hart hiervoor strijdt. Ik ben er voor hem, en we praten elke dag even.'

KINK IN TOUCH

Elke maandag tot en met donderdag hoor je tussen 19:00 en 22:00 de avondshow KINK IN TOUCH met Jasper Leijdens waarin je de beste nieuwe muziek hoort, en gesprekken met de artiesten die je op KINK voorbij hoort komen. Het gesprek met Tom DeLonge luister je hieronder terug.

00:00
14:30

Datum

11 juli 2021

SHARE

NU op KINK

Wolfmother

Joker & The Thief

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje