Stuur ons een berichtje

Floris Duijn

The Vices combineren The Strokes met een Franse schrijver op nieuwe single!

Het is nog geen jaar geleden dat The Vices hun debuutalbum Looking For Faces op de wereld loslieten, maar rustig genieten van een welverdiende vakantie is er niet bij! De band vlamt namelijk meteen door met nieuwe muziek die ontstond dankzij The Strokes en een Franse schrijver.

Toegegeven, de bedoeling was om even rust te nemen, na een turbulent jaar, waarin The Vices met 'Looking For Faces' een KINK-XL scoorde. Waarin ze genomineerd werden voor de KINK-Icon prijs en waarin ze een heel fijn debuutalbum dropte. Maar stil zitten is niet één van de beste eigenschappen van frontman Floris van Luijtelaar. "Toen album één af was heb ik twee, drie weken stil gezeten. Ik schreef niets en er gebeurde niets", vertelt hij in KINK IN Touch, de avondshow van KINK met Jasper Leijdens.

De tekst gaat verder onder de video

VOEDINGSBODEM VOOR INSPIRATIE

Maar na die drie weken begon Floris toch weer met schrijven. "Er gebeurde twee dingen", zegt hij. "Ik ontdekte The Strokes voor het eerst echt. Ik kende 'Last Nite' wel en 'Reptilia', maar ik ontdekte nu het tweede album van de band Room On Fire, wat een insane album is. En tegelijkertijd was ik het boek 'De Pest' aan het lezen van Albert Camus."

En die combinatie bleek een goede voedingsbodem voor inspiratie. "Camus schrijft zo mooi, dat raakt je", legt Floris uit. "En terwijl ik aan het lezen was, hoorde ik The Strokes en dus kwam ik niet verder dan vijf pagina's, want dan begon ik alweer te schrijven." En dus besloot de band om na die korte vakantie weer aan het werk te gaan. "In die week dat het gebeurde heb ik direct drie nummers geschreven en toen zijn we weer aan de slag gegaan eigenlijk."

En met een prachtig resultaat, want zeg nou zelf, hoe lekker klinkt deze nieuwe 'Strange Again'!

Datum

5 januari 2022

SHARE

Stuur ons een berichtje