Stuur ons een berichtje

Jochem Geerdink

The Last Dinner Party vertelt over het testen van nieuwe muziek, Cara Delevigne en duty-free shops

2024 kan niet stuk voor The Last Dinner Party. De band tourt de hele wereld over, bracht een debuutalbum uit (dat tot nummer 45 rijkte in de KINK Album Top 1000) en speelde op festivals als Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Op dat laatste festival sprak KINK-DJ Jasper Leijdens met Aurora en Georgia.

KATER

Tijdens de laatste dag van Down the Rabbit Hole 2024 vertelden Georgia en Aurora van The Last Dinner Party over hun bizarre jaar 2024. Ondanks een lichte kater voelden ze zich verfrist na een duik in het meer van het festivalterrein. "Elk festival zou een meer moeten hebben," merkten ze op.

 

Glastonbury

The Last Dinner Party speelde deze zomer voor het tweede jaar op rij op festival Glastonbury in Engeland. "Glastonbury is het beste festival. Het is enorm en divers. Iedere keer dat we er spelen, is het een fantastische ervaring," aldus de band. Het festivalterrein van Glastonbury loopt net als elk jaar vol grote celebrities als Tom Cruise tot Paul McCartney. Ook bij The Last Dinner Party werden bekende koppen gespot. Dit jaar werden ze bij hun optreden vergezeld door beroemdheden zoals Cara Delevingne en Anya Taylor-Joy. "Het was een beetje intimiderend, maar ze zijn ontzettend aardig," voegden ze toe.

BIZARRE LOCATIES

Inmiddels heeft de band op Spotify meer dan drie miljoen maandelijkse luisteraars, en dat betekent dat de muziek van The Last Dinner Party op verrassende plaatsen te horen is. Een vriend van de band hoorde "My Lady of Mercy" in een tennisshop in Kyoto. De band zelf hoorde het nummer in de duty-free zone van Heathrow Airport. "Het was surrealistisch om ons eigen nummer te horen om 5 uur 's ochtends, na een lange tour," aldus de band.

NIEUWE MUZIEK

The Last Dinner Party blijft innoveren met nieuwe nummers zoals "The Killer" en "Second Best", die al enthousiast ontvangen worden voordat ze officieel zijn uitgebracht. Net als altijd houdt de band ervan om nieuwe muziek te spelen voordat het uitgebracht is. Georgia en Aurora: "Het voelt geweldig om door te gaan met de energie waarmee we begonnen zijn. Onze fanbase zingt al mee met de lyrics van deze nog niet uitgebrachte nummers.'' Ook al kloppen alle lyrics nog niet, trouwens.

KINK IN TOUCH

Elke maandag tot en met donderdag staat KINK vanaf 19:00 in het teken van nieuwe muziek ontdekken. Jasper Leijdens spreekt met de tofste artiesten, je hoort live sessies, festival verslagen en de beste nieuwe releases. Luister hieronder het gesprek met The Last Dinner Party vanaf Down The Rabbit Hole terug.

00:00
04:26
DEEL 1 IN TOUCH WITH THE LAST DINNER PARTY DTRH
00:00
03:21
DEEL 2 IN TOUCH WITH THE LAST DINNER PARTY DTRH

Datum

26 juli 2024

SHARE

NU op KINK

Foals

Mountain At My Gates

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje