Stuur ons een berichtje

The Cure: "Het nieuwe album wordt het meest intenste, verdrietige en emotionele ooit."

Roger O’Donnell van The Cure heeft Classic Pop Magazine verteld over het lang verwachte album, en zegt dat het een geweldig album gaat worden.

LIVE FROM THE MOON

Afgelopen zomer zei frontman Robert Smith al tegen NME dat het genadeloze nieuwe album in 2019 wilde afronden – 11 jaar na de voorganger 4:13 Dream. Ook verklapte hij de werktitel Live From The Moon en dat deze 1 van de drie nieuwe platen is waar de band mee bezig is.

O’Donnell heeft nu verteld wat we kunnen verwachten van de nieuwe platen, en over de druk die hij en Robert Smith voelen na een decennium zonder nieuwe muziek van The Cure.

Vier jaar geleden zei ik tegen Robert, we moeten nog één plaat maken. Het moet het meest intense, verdrietigste, dramatische en emotionele plaat ooit worden en dan kunnen we er gewoon van weglopen.”  - aldus Roger. Smith was het hiermee eens en nu er demos zijn gemaakt zijn de twee het erover eens: dit is dat album. De druk die The Cure voelt is begrijpelijk, al twaalf jaar heeft de band geen plaat gereleasd en als je terugkijkt op de hele catalogus van de band heb je nogal wat verwachtingen die je moet wel waarmaken, zoals Roger zegt. “Als The Cure nog meer zegt, dan moet het wel belangrijk en fucking goed zijn.” Maar daar gelooft Roger wel in: “het wordt een geweldige plaat, maar heb nog een beetje geduld.”

Hoe lang fans van The Cure nog moeten hebben, dat zegt Roger O'Donnell dan weer niet. Voor nu is het wachten en hopen dat de band snel met de nieuwe plaat gaat komen. 

 

Datum

22 juli 2020

SHARE

Tags

#The Cure

NU op KINK

Arcade Fire

Ready to Start

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje