Stuur ons een berichtje

Sunflower Bean over 'Moment In The Sun': 'Dit was HET moment om deze track uit te brengen.'

Een jaar na de 'King Of The Dudes' EP is de New Yorkse band Sunflower Bean terug met een nieuwe single: ''Moment In The Sun'' een, zoals de titel al doet vermoeden, zomerse song. Jasper zoomde met de band voor Brand New KINK.

MOMENT IN THE SUN

De nieuwe single van Sunflower Bean, ''Moment In The Sun'' is uit. Het voelt alsof we lang niets meer gehoord hebben van de band. Julia Cumming, zangeres van de band: 'Het heeft te lang geduurd. Ik denk dat we allemaal de ervaringen missen van naar concerten gaan, en voor ons wat het is om muzikant te zijn, want de helft van die ervaring is weggevallen. Het is nu het eerste moment waarop we contact hebben met onze fans na een tijd, en we wilden dit nu uitbrengen.

VIDEOCLIP

De zomer stond voor Sunflower Bean in het teken van het maken van de videoclip voor de nieuwe single. In de video is zangeres Julia te zien samen met ''When They See Us'' acteur Marquis Rodriguez. Julia: 'We hebben de video in juli opgenomen, en dat was ons project deze zomer. We moesten het veilig doen, iedereen moest gezond en getest zijn dus het is opgenomen in onze eigen bubbel. Mijn manager deed bijvoorbeeld ook mijn make-up. We moesten uitzoeken hoe we de randen van quarantaine konden vinden'.

'We hebben zoveel shows gedaan, dat het nu misschien wel goed is om even een break te nemen'

2020

Ook voor muzikanten is dit een gek jaar. Waar er normaal de hele wereld overgevlogen wordt voor shows, interviews en persdagen is het nu 'Zoomen' wat aan de orde is. Jacob Faber, drummer van de band vertelt: 'We moesten er aan wennen om op deze manier te werken. Ik moet er nog steeds aan wennen. Het is een hele nieuwe manier van communicatie'. Julia vult aan: 'Ik dacht altijd dat het cool was om een rockmuzikant te zijn omdat je dan met alle instrumenten ter wereld kunt werken, en nu is het veel meer technology en digitaal, en dat is niet makkelijk. Een online optreden heeft de band nog niet gedaan. 'We hebben zoveel shows gedaan, dat het nu misschien wel goed is om even een break te nemen', vertelt Nick. 

LIVEMUZIEK IN AMERIKA 

Net als in Nederland ligt de livescene in Amerika ook nog steeds plat. Gitarist Jacob: 'Er gebeurt nog niet zoveel in echte zalen, zeker niet in de stad New York. Misschien onder de radar, maar er wordt niets gepromoot. Tenzij het een concert buiten is, op een grote locatie, dat gebeurt soms wel. Sunflower Bean zangeres Julia vertelt dat de regels per staat ook nog verschillend zijn. 'Sommige staten proberen open air concerten te doen, maar als de situatie verslechterd zal dit weer wegvallen. We werken wel aan wat digitale shows, maar hoe het zal uitpakken weet ik nog niet.'

Brand New KINK

Elke doordeweekse avond is er op KINK tussen 23:00 en 00:00 een nieuwe Brand New KINK te horen met interviews met de nieuwste artiesten en de beste nieuwe releases. Check hier de laatste podcasts van de show.

Datum

27 september 2020

SHARE

NU op KINK

System Of A Down

Lonely Day

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje