Stuur ons een berichtje

Jochem Geerdink

Snow Patrol is terug: "Ik ben blij dat het publiek de teksten wel onthoudt"

Snow Patrol is helemaal terug! De band rondom frontman Gary Lightbody bracht 8 augustus hun nieuwe album All uit, stond een maand eerder op Rock Werchter en staat op 8 februari in de Ziggo Dome in Amsterdam! KINK-dj Jasper Leijdens sprak frontman Gary Lightbody over het nieuwe werk en het vergeten van songteksten in KINK IN TOUCH!

Terwijl het in Nederland al weken prachtig weer is, heeft Gary Lightbody vandaag een paraplu nodig. "Het regent, het waait, het is Ierland", zegt hij. "Maar wij kunnen een album uitbrengen bij elk weer." En dat heeft Snow Patrol dan ook gedaan! All, met daarop oud KINK-XL 'The Beginning' is inmiddels een paar weken uit. "Het schrijven van dit album was een stuk relaxter dan bij vorige albums", vertelt Lightbody. "Ik was minder gestrest dus als het beter klinkt dan voorgaande albums, dan komt dat daardoor. Als het slechter klinkt, dan weet ik niet hoe dat komt."

Voor de fans is het duidelijk dat All weer een erg goed Snow Patrol album is. Sterker nog, sommige songteksten stonden al online, voordat de liedjes officieel waren uitgebracht. De band speelden namelijk twee nieuwe nummers live tijdens hun show op Rock Werchter. "Dat was zenuwslopend", vertelt de zanger. "Het was onze eerste gig van het jaar, we speelden twee nieuwe liedjes, maar het was geweldig. Het was zo leuk om die nieuwe muziek voor zoveel mensen te spelen, maar het was zeker een sprong in het diepe."

Zeker als je bedenkt dat Lightbody zijn teksten nog wel eens vergeet. "Ik denk dat de fans de teksten beter kennen dan ik, en ik heb ze geschreven", zegt hij lachend. De zanger herinnert zich een optreden op een festival in Schotland. "We mochten een van de podia headlinen en ik had nog nooit zoveel publiek gezien. Ik raakte zo gebiologeerd dat ik geen enkel woord meer wist."

00:00
03:20
00:00
03:09

Datum

20 augustus 2024

SHARE

NU op KINK

Depeche Mode

Enjoy The Silence

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje