Stuur ons een berichtje

Sniester Festival 2024 - Een waardig jubileum

Het Sniester festival is al een tijd een begrip in Den Haag en omstreken. Voor de 10e editie was het meer dan waard om een kijkje te nemen en met een aantal artiesten te spreken die de Haagsche planken op stelten hebben gezet. KINK-dj Jim Vorwald geeft zijn indrukken van het festival.

GROTE MARKT

Wat ooit begon als een verzet tegen dezelfde namen waar een leuke ontmoeting uit voort kwam, dat is nu vaste prik voor de festivalbezoeker die van toffe muziek houdt. De Grote Markt in Den Haag is de ideale locatie voor een festival als deze. Er zijn verschillende kroegen en podia in de buurt waar bands en liefhebbers helemaal uit hun dak kunnen gaan. Zo dat was ook tijdens deze 10e editie van Sniester. Het grote voordeel van dat alles zo dichtbij was, is dat zelfs in een kletsnat weekend het niemand ervan weerhoudt om van podium naar podium te rennen. 

En dat je maar al te graag met een line-up als deze. Tusky, John Coffey, Deadletter, Elmer en Big Special zijn slechts enkele namen die er te zien waren. De band Library Card was er ook en die hadden wat te vieren. Hun EP is onlangs uitgekomen en daar vertellen ze alles over. 

00:00
04:30

HEATH IN EXTASE

Een erg opvallende band is Heath. Ze worden een nieuwe Haagse belofte genoemd en op Sniester was duidelijk waarom. Zij stonden in The Grey Space, een lage kelder die helemaal vol zat met mensen. Ookal moet je als bezoeker een trap af en door drie deuren voordat je 'er bent', het was duidelijk dat vanaf de ingang er iets gaande was. Het debuutalbum van de band is onlangs verschenen en dus was het reden voor een feestje. Een feest waar de Sniester bezoeker erg goed op ging. Heath zelf ook, die deze ervaring niet snel meer zullen vergeten. 

00:00
04:42

GEKKIGHEID MET WODAN BOYS

Als je na het bekijken van andere bands zelf zin had om een toontje mee te blèren, dan was daar tijdens Sniester de Gekke Geit de plek voor. Daar waar enthousiast shirts werden uitgedeeld aan ieder die met enig enthousiasme een potje meezong tijdens de Harde Geit Karaoke. Mocht je hebben genoten van een uitmuntende performance van Limp Bizkit's 'Break Stuff', graag gedaan! Tijd voor een tweede nummer was er voor mij niet, want de Wodan Boys stonden op de planken van 't Paard. 

Het optreden was in alle opzichten een thuiswedstrijd voor de band. Al vanaf het punt dat er een instrument werd aangeraakt in de Grote Zaal, gingen de moshpits los. Tunes die voor het publiek helemaal nieuw waren gingen erin als een versgetapt biertje. Een prachtige start van het festivalseizoen was het dan zeker voor deze groep. 

Maar hoe zit het nou eigenlijk met dat debuutalbum van Wodan Boys en hoe is het om een thuiswedstrijd als deze te spelen? Als je het aan de heren vraagt krijg je uiteindelijk antwoord. 

00:00
05:42

Datum

3 juni 2024

SHARE

NU op KINK

Depeche Mode

Enjoy The Silence

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje