Stuur ons een berichtje

Sea Girls: ''We hebben nooit eerder een debuutalbum uitgebracht, het was voor ons niet anders''

2020 is het jaar van het debuutalbum van de Britse band Sea Girls. De band is met vier tracks genomineerd voor de Playlist Of The Year en er is een nieuwe single: 'This Is The End' KINK-DJ Jasper Leijdens sprak met Henry en Oli in KINK In Touch.

DEBUUTALBUM IN 2020

Het in augustus verschenen debuutalbum van Sea Girls Open Up Your Head, en ondanks dat een debuutalbum uitbrengen in deze gekke tijd vreemd kan voelen, is dat voor de band niet zo. Henry, zanger van Sea Girls: ''We hebben nooit eerder een debuutalbum uitgebracht, het was voor ons niet anders omdat we nooit deze ervaring hebben gehad, in een normale situatie, dus voor ons is het zoals het nu is. Bij een volgend album kan het alleen maar mooier worden.'' Oli, drummer van de band vult aan: ''Henry heeft tegen ons gezegd: je moet niet denken over wat er gebeurd zou zijn in een normale tijd, dat heeft geen zin en is gekmakend. Wat er rondom het album gebeurd is, is geweldig.'' En ondanks dat het album nog maar een paar maanden oud is, is er nu alweer nieuwe muziek. ''We zijn nooit gestopt met muziek maken. We hebben nu een nieuwe track uitgebracht voor het einde van het jaar''.

THIS IS THE END

De track 'This Is The End' was al een tijdje een favoriet van de band en fans van Sea Girls. 'Het was al een fan favourite, en we wilden toch nog wat nieuws uitbrengen aan het einde van het jaar. Het is zeker geen kerstsong, maar meer een kerst cadeautje. Het voelde als het perfecte moment om het uit te brengen. Het is romantisch' legt Henry uit. Oli: 'Iemand op twitter zei: het jaar begon voor Sea Girls met 'Ready For More' met de zin: 'This is not the end' en nu eindigen we het jaar met This Is The End', de circel is rond voor 2020'.

PLAYLIST OF THE YEAR

De stemperiode voor de KINK eindejaarslijst, de Playlist Of The Year is begonnen en ook Sea Girls is vaak genomineerd. Stemmen kan op 'Ready For More, 'Do You Really Wanna Know', 'All I Want To Hear You Say', en 'Accident Waiting To Happen'. Een mooie score in het jaar van een debuutalbum. Als de band moest kiezen tussen deze vier tracks dan zouden ze gaan voor eerstgenoemde.
'Ik denk Ready For More. Dat was een mooie start voor het jaar, het voelde toen ook heel speciaal om het live te spelen'. Oli en Henry van Sea Girls doen ook direct een belofte voor wat betreft deze song. 'Misschien moeten we de setlist in Amsterdam volgend jaar starten met deze track, jullie kunnen ons hieraan houden!'.

Heb jij al gestemd? Dat kan nog tot en met woensdag 23 december, via deze link! 

'Wij zullen huilen, het publiek zal huilen en we zullen gezamenlijk uitglijden over de tranen'

TOUR '21

Als je Sea Girls ooit live hebt gezien weet je hoe energiek de band is. Daarom was de tourstop in '20 ook best lastig. Henry: 'We houden van op tour zijn. We zijn echt een tour-band. We zijn drie jaar lang alleen maar onderweg geweest.' Daarom is het deste jammer dat de show van februari in de Melkweg verplaatst is naar november. Oli: 'We moeten wachten tot het veilig is. De eerste show wordt één groot gekkenhuis. Wij zullen huilen, het publiek zal huilen en we zullen gezamenlijk uitglijden over de tranen' Over hoe de toekomst van live-muziek eruit ziet is de band duidelijk. 'We moeten terug naar normaal, met dank aan het vaccin.' Ook in Engeland was het een moeilijke tijd voor bands en mensen in de muziekwereld. Henry: 'Het was een pijnlijke tijd door veel verschillende redenen. Hopenlijk is er een snelle uitkomst' In Engeland stellen politici zelfs voor om maar wat anders te gaan doen, richting artiesten. 'Er moet omgekeken worden naar de grote hoeveelheid mensen in deze grote industrie en cultuur. Het is beschamend om te zien. Als mensen eindelijk weer met passie in de muziek kunnen werken wordt dat fantastisch.

KINK IN TOUCH

Elke maandag tot en met donderdag presenteert Jasper Leijdens de nieuwe KINK avondshow 'KINK In Touch'. Het interview met Henry en Oli van Sea Girls kun je hieronder terugluisteren.

00:00
07:40

Datum

19 december 2020

SHARE

NU op KINK

Red Hot Chili Peppers

Scar Tissue

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje