Stuur ons een berichtje

JACK WHITEFIELD

Sam Fender brengt in oktober een nieuw album uit (en gaat misschien samenwerken met Elton John)

Zijn debuutalbum Hypersonic Missiles maakte veel indruk, maar door stemproblemen en corona werd toeren een lastig verhaal. Ook nieuwe muziek zat er een poosje niet in, maar deze week was daar een nieuwe single van Sam Fender! En nog meer goed nieuws, er komt ook een nieuw album!

KINK-dj Jasper Leijdens sprak met Sam Fender tijdens KINK In Touch, de avondshow van KINK, over dat nieuwe album. "Ik ben licht nerveus, maar heb er heel veel zin in", zegt Sam over zijn albumrelease. En dat mag ook wel, want hij heeft niet stilgezeten. "Ik heb voor dit album in totaal 60 nummers geschreven", zegt de zanger.

GOEDGEKEURD DOOR GROOTHEDEN

Deze halen niet allemaal het album, maar de tracks die het album wel halen zijn in elk geval goed gekeurd door een paar grote namen. Tijdens de opnames van de Release Rundown podcast van twee jaar geleden werd Sam namelijk gebeld door Elton John. Inmiddels zijn de twee bevriend en vraagt Sam regelmatig om tips bij Elton. "Als je mij op mijn 17e had verteld dat ik advies zou krijgen van Elton John, was ik direct in de stress geschoten", vertelt Sam. "Maar ik stuur hem, maar ook Paul Weller, af en toe liedjes op voor feedback".

En er wordt ook gekeken naar een samenwerking. "Elton is nog niet te horen op het komende album, maar we zijn aan het kijken of we iets kunnen gaan doen."

LOWLANDS

Mits het allemaal door kan gaan komt Sam Fender in 2021 ook naar Nederland. Hij staat namelijk op de poster van Lowlands, een festival waar hij twee jaar geleden ook al stond. En de herinneringen aan Biddinghuizen zijn erg goed. "Lowlands was de eerste keer dat een publiek helemaal wild werd door onze muziek", weet Sam zich te herinneren. "Dat was het moment dat alles voor ons veranderde. Want toen we thuis kwamen stond alles op z'n kop."

Het hele interview met Sam check je hier en luister na de Album Top 1000 elke maandag tot en met donderdag tussen 19:00 en 22:00 uur naar KINK IN Touch om op de hoogte te blijven van de beste nieuwe releases!

Datum

10 juli 2021

SHARE

NU op KINK

Pearl Jam

Jeremy

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje