Stuur ons een berichtje

©André Dieterman

Rude Boy over Urban Dance Squad

Na vier succesvolle club en twee festival tours in Nederland wordt de Tribute to the Nineties ft. Rudeboy & Green Lizard verlengd met een nieuwe set nummers van o.a. Urban Dance Squad, Nirvana, Smashing Pumpkins, Foo Fighters, Beastie Boys en Alice In Chains. De Urban Dance Squad nummers worden uitgevoerd door de Silver Surfering Rudeboy, de zanger van deze legendarische band.

PODCAST REEKS MET RUDE BOY

Tijdens deze tour worden er 6 podcasts gelanceerd. Zanger/rapper Rudeboy spreekt voor het eerst in 15 jaar weer over Urban Dance Squad. In elke podcast behandeld zanger/rapper Rudeboy een Urban Dance Squad nummer. Waar gaat het nummer over, hoe is het nummer tot stand gekomen, wat was de dynamiek binnen de band UDS tijdens de opnames etc. Een unieke inkijk tot het tot stand komen van alle 5 UDS albums. Een must hear voor alle Urban Dance Squad fans.

EPISODE 1

In deze aflevering: 'Demagogue' van het album Persona Non Grata uit 1994. Een wat steviger album van de band zonder DJ DNA. 'Demagogue' gaat vooral het spel dat Rock 'n' Roll heet. Een spel dat je vooral op het podium speelt en niet tijdens het creëren van muziek zo stelt Rude Boy.

"Ik hoor altijd lul verhalen van mensen die zeggen 'ik was toen een andere gozer', ach hou toch op. Dan heb je het vanaf het begin verkeerd begrepen. Het is allemaal illusie."

Beluister de aflevering hieronder of via Spotify en Apple Music.

00:00
16:08

Datum

12 februari 2020

SHARE

NU op KINK

Black Keys, The

Beautiful People (Stay High)

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje