Stuur ons een berichtje

Radiohead slaat terug: gehackte opnames nu te koop voor goed doel

De vorige week opgedoken 18 uur aan Radiohead-materiaal uit de OK, Computer-periode zijn niet langer alleen illegaal aan het rondzwerven online: de band heeft maatregelen genomen en ze zelf te koop aangeboden.

Een hacker had het materiaal op illegale wijze verkregen en dreigde de band alles online te zetten als hij niet 15.000 pond losgeld zou krijgen. De band pakt het iets anders aan.

"We zijn vorige week gehackt - iemand heeft Thom's minidisc-archief gestolen rond de tijd van OK Computer en naar verluidt $ 150.000 gevraagd met de dreiging om het uit te geven", schreef Jonny Greenwood op Facebook.

"Dus in plaats van te klagen - veel - of het te negeren, hebben we de volledige 18 uur op Bandcamp gezet. De opbrengsten gaan naar Extinction Rebellion: https://radiohead.bandcamp.com. Het materiaal staat er slechts de komende 18 dagen. Dus voor £ 18 kun je erachter komen of we dat losgeld hadden moeten betalen.

Deze opnames waren ooit bedoeld voor openbare publicatie (hoewel sommige clips wel op de cassette stonden van de heruitgave van de OK-computer). Het is hooguit voor de dorgewinterde fan interessant. En heel, heel lang. Niet iets om op je telefoon te downloaden. Weertje he? "

Datum

11 juni 2019

SHARE

Tags

#Radiohead

NU op KINK

Equal Idiots

Strawberry

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje