Stuur ons een berichtje

Het comeback seizoen is geopend: komen Radiohead en The Cure ook weer terug?

Linkin Park is 7 jaar na de dood van Chester Bennington terug met een nieuwe frontvrouw Emily Armstrong, en de broertjes Gallagher begraven na jaren de strijdbijl om volgend jaar weer samen als Oasis op te gaan treden. En er hangen meer comebacks in de lucht: komen Radiohead en The Cure ook weer samen binnenkort?

RADIOHEAD

Sinds hun headlinershow op Best Kept Secret in 2017 hebben we in Nederland niet meer live kunnen genieten van de KINK Icons van Radiohead. Een deel van de band (zanger Thom Yorke en gitarist Johnny Greenwood) is de afgelopen jaren namelijk vooral druk met hun nieuwe side-project The Smile, en andere bandleden hadden ook projecten die hun aandacht opeisten. Nu lijkt het erop dat er een comeback van Radiohead aan zit te komen. Bassist Colin Greenwood verklapte laatst in een interview dat de band recent weer samen heeft gerepeteerd. “Just to play the old songs. And it was really fun, we had a really good time.” zei Colin. 

Het Radiohead album The Bends bestaat volgend jaar 30 jaar, en Kid A 25 jaar. Zou volgens ons een mooie aanleiding zijn voor een comeback...

THE CURE

The Cure heeft onlangs hun socials en website aangepast, en sindsdien gaan er geruchten over hun nieuwe plaat en tour die er dan nu snel aan zou moeten komen. Het is alweer 16 jaar geleden dat The Cure een nieuw album uit bracht, dat was 4:13 Dream in 2008. In 2019 liet Robert Smith weten dat de opvolger daarvan al zo goed als klaar lag, later leek het om een driedubbel album te gaan, maar inmiddels hebben we er nog niks van gehoord. 

In 2023 werd de officiele The Cure nieuwsbrief afgesloten met “nieuws is aanstaande”, maar dat nieuws kwam uiteindelijk niet. Wel weten we dat het album Songs Of A Lost World gaat heten, en ook werd er al een aantal nummers hier en daar live gespeeld. Deze week deelde The Cure nog een post op hun socials waarin ook wel sterk naar een nieuw album gehint wordt, dus het kan volgens ons niet heel lang meer duren...

Datum

17 september 2024

SHARE

Tags

#The Cure#Radiohead#Linkin Park#Oasis

NU op KINK

Equal Idiots

Strawberry

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje