Stuur ons een berichtje

Phoenix frontman Thomas Mars: "Touring on a tourbus should be a seasonal thing"

Op 4 november brengt Phoenix na vijf jaar eindelijk weer een nieuw album uit en dat wordt misschien wel het bijzonderste album wat ze ooit maakte. Want niet alleen staat er een samenwerking op die om meerdere redenen uniek is, het is ook het eerste album wat ze maakte na het overlijden van hun producer Philippe Zdar. KINK-dj Jasper Leijdens sprak in KINK IN TOUCH met frontman Thomas Mars.

"He's a voice of nature and the most charismatic person I know", vertelt Thomas lovend over Zdar. Het nummer 'Identical', wat op de soundtrack staat van de film On The Rocks, met Bill Murray daarin, was het eerste nummer wat de band schreef zonder de in 2019 overleden producer. "So that song is very linked to him". En dat was wel even wennen, want "Philippe knows how the music should sound. He's more involved in the song then you are."

En ook tijdens hun huidige tour door Noord-Amerika neemt de band de herinnering aan Zdar mee, door bij 'Identical' zijn naam groot op de schermen laten te verschijnen. Maar verder gaat de focus toch ook weer op het hier en nu. Want na de pandemie is Phoenix blij dat het weer kan touren, hoewel Thomas zelf niet altijd fan is van de tourbus. "When it's winter, the tourbus is comfy. Because it's cold outside and you get on the bus, it's like camping, it's charming", legt hij uit. "And then you take a tourbus in the summer, and it's just gross. It's either to cold or thoe warm, the AC never works. Touring in a tourbus should be a seasonal thing", zegt hij grappend.

EZRA

Op het album moeten we nog anderhalve maand wachten, maar de laatste single, 'Tonight', heb je wel al regelmatig voorbij kunnen horen komen op KINK. Een speciale track, want pas voor de tweede keer in het 27-jarige bestaan van de band, is het een samenwerking met iemand van buitenaf. Ezra Koenig, frontman van Vampire Weekend is namelijk te horen op de track en dat begon allemaal op een whiteboard. "When we're working on a song, we have these small parts that can go anywhere", legt Thomas uit. "So we give them names and put them on a whiteboard. And there was this one part that was called Ezra". En dus besloot Thomas om hem een berichtje te sturen met de vraag of hij misschien een stukje zang wilde opnemen. "And he did it. And it's really better then we thought!"

Datum

21 september 2022

SHARE

NU op KINK

System Of A Down

Lonely Day

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje