Stuur ons een berichtje

Pablo van DeWolff: ''Live Like You was eigenlijk geen DeWolff track''

DeWolff heeft naast het Tascam Tapes album dit jaar ook nog een live album uitgebracht, en dan komt het album Wolff Pack er ook nog eens aan. Ondanks alles dus een succesvol jaar voor de band. Daarnaast is 'Live Like You' genomineerd voor een plek in de Playlist Of The Year. In KINK In Touch sprak KINK-dj Jasper Leijdens met Pablo van DeWolff.

CARRÉ

Waar voor veel bands 2020 als een weggegooid jaar voelt, heeft DeWolff ondanks alles misschien wel meer dan wie dan ook kunnen doen. Pablo van de Poel, zanger van DeWolff: ''Het is heel raar en dubbel. Aan de ene kant is het best een kut jaar omdat onze tour werd gecanceld en er veel niet kon, maar aan de andere kant is het heel nice. We hebben prijzen gewonnen, stonden met het Metropole orkest in Carré. Allemaal dingen die op ons pad zijn gekomen, die er zonder corona nooit waren geweest.'' De show in één van de mooiste theaters van Nederland kwam ook vrij onverwacht. ''Ik had gedacht dat we misschien ooit wel eens met de band Carré zouden doen, maar als je me dat vorig jaar rond deze tijd gezegd had, dat we met DeWolff een jaar later daar zouden staan dan had ik eerst in mijn agenda gekeken en dan had ik gezegd: daar is dan helemaal geen tijd voor. Maar nu was er juist veel tijd voor!''

WOLFF PACK

Naast het Tascam Tapes album en het Carré live album is er ook nog eens een nieuw project: Wolff Pack. Pablo: ''We hebben dit jaar ook nog eens tijd gehad om een hele nieuwe plaat te schrijven, terwijl onze laatste studio release nog van begin dit jaar is.'' Het nieuwe album is ontstaan met en dankzij fans. ''Je kon je abboneren op het Wolff Pack, en de abbonees hebben alle zeventien nummers die we maakten nu op vinyl gekregen. Ook mochten ze stemmen op wat de beste tien van die zeventien waren. Die tracks komen op de definitieve versie van het album, en komt in februari uit.'' Op het album staan naast veel samenwerkingen met Nederlandse artiesten ook mooie internationale namen. Pablo: ''Ik vind het heel vet dat Ian Peres van Wolfmother meespeelt op de nieuwste single 'Yes You Do'. Ook staat op het album een track, geinspireerd door de Frans-Candadese zanger Theo Lawrence, die er uiteindelijk ook echt op meedoet.'' Ook speelt op Wolff Pack de ex-gitarist van Black Crowes mee, die op drie Black Crowes albums te horen was.

''Ik had niet eens verwacht dat Live Like You een track van DeWolff zou worden''

PLAYLIST OF THE YEAR

Voor de Playlist Of The Year lijst is DeWolff genomineerd met meerdere tracks waaronder 'Live Like You'. Stemmen op deze en alle andere tracks kan nog tot woensdag 23 december, 17:00. Pablo had niet verwacht dat er vaak op 'Live Like You' gestemd zou worden. Hij zegt zelfs: ''Ik had niet eens verwacht dat dit een track van DeWolff zou worden.'' Het was een project voor een tv reclame. ''Af en toe word ik door een oud klasgenoot gecontact die een tune voor een reclame nodig heeft, meestal een beetje rock achtige tracks. Dus toen hij belde ben ik de volgende dag met Luka de studio in gegaan. We spraken om 10:00 af, 12:00 namen we het op en 17:00 was het hele project klaar. We stuurden het door en iedereen dacht: ''wat een te gekke DeWolff track is dit'', en ik dacht alleen maar: ''Robin doet niet mee, dus het is geen echte DeWolff track''. Maar uiteindelijk heeft Robin wel meegespeeld en werd het een DeWolff track, die gebruikt is voor de Skoda reclame.''

KINK IN TOUCH

Elke maandag tot en met donderdag laat KINK-dj Jasper Leijdens je in de nieuwe avondshow KINK In Touch de nieuwste releases horen, live optredens en spreekt hij met de artiesten die je dagelijks op KINK hoort. Luister hieronder het gesprek met Pablo van DeWolff terug.

 

00:00
05:44

Datum

19 december 2020

SHARE

NU op KINK

Massive Attack & Tracey Thorn

Protection

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje