Stuur ons een berichtje

Mike en Ben van Royal Blood: 'Album drie is voor 89% af'

Royal Blood is terug met een nieuwe single. 'Trouble's Coming' was al KINK XL, en Jasper Leijdens sprak met Ben en Mike over deze single, en over een komend album!

FIFA '21

De nieuwe single van Royal Blood is direct toegevoegd aan de soundtrack van FIFA '21, maar de heren van Royal Blood zijn zelf niet de beste spelers. 'We wachten nog steeds op onze kopie van het spel', vertelt Mike Kerr. De vorige soundtracks kan de band zich nog wel herinneren. 'Blur stond met Song 2 op de soundtrack van volgens mij FIFA '96'. Dat games belangrijk zijn voor beamen ze. 'Voor ons was de soundtrack van Tony Hawk's Proskater 1+2 een hele belangrijke soundtrack, daar staat geen slecht nummer op', aldus Ben Thatcher.

Nieuwe muziek

Het heeft wat langer geduurd voordat er nieuwe muziek van Royal Blood was. Mike: 'We wilden dat het klopte. Bij ons is het kwaliteit over kwantiteit. Het uitzoeken welke kant we op zouden gaan muzikaal heeft lang geduurd, maar de kant die we op wilden voelde goed, en als een stap vooruit. Na de vorige tour die de band wereldwijd speelde met het vorige album werd al snel de studio opgezocht voor nieuw materiaal. Toch leverde dit niet het gewenste resultaat op. 'Er kwam geen resultaat uit waar we blij van werden. Toen zijn we opnieuw op tour gegaan, en dat bracht ons terug naar onze roots. Daarna zijn we de studio in gegaan en toen viel alles samen. 'Trouble's Coming' was het eerste resultaat', aldus de zanger van Royal Blood.

'We zijn op 89% van het albumproces. Ken je dat moment dat je op 89% zit, en dat dat moment eeuwig aanvoelt? Daar zijn we nu gekomen.'

ALBUM DRIE

Het meest recente album How Did We Get So Dark stamt alweer uit 2007, maar de band is druk aan het werk voor de nieuwe plaat. 'We zijn op 89% van het albumproces. Ken je dat moment dat je op 89% zit, en dat dat moment eeuwig aanvoelt? Daar zijn we nu gekomen. Ik weet niet waarom we nog steeds daar zitten, het album is klaar, maar het is nog niet af', zegt drummer Ben. Mike vult aan: 'Het is nog niet uit, we hebben het nog niet op een vinyl vast kunnen houden, dus het is nog niet klaar.' 

FAN VAN KEANE?

De plannen voor volgend jaar zijn nog onduidelijk. Er staan festivalshows voor de band gepland, maar de glazen bol laat nog niet zien of die plannen doorgaan. 

En over Crystal Ball gesproken: is Royal Blood nu fan van Keane?!

Brand New KINK

Elke avond hoor je op KINK tussen 23:00 en 00:00 een nieuwe aflevering van Brand New KINK, waarin Jasper Leijdens je voorstelt aan de beste nieuwe muziek van dit moment. Beluister hieronder de aflevering met het interview met Ben en Mike van Royal Blood.

00:00
56:59

Datum

9 oktober 2020

SHARE

NU op KINK

The Beaches

Takes One To Know One

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje