Stuur ons een berichtje

Matt Corby was te gast bij KINK IN TOUCH

Australiër Matt Corby is eindelijk terug met nieuwe muziek. Twee singles zijn al in de wereld, en in maart volgt het complete nieuwe album. Om dit te vieren speelde hij deze week een show in Amsterdam, en was hij te gast bij KINK IN TOUCH om uitgebreid te praten over het hele album process.

SUSHI IN PRIVE JET

De laatste keer dat Matt Corby in Nederland speelde, was op het Down The Rabbit Hole festival. Het was op de dag dat hij, in de avond, met een privejet naar Scandinavie vloog voor een volgende show. Iets wat niet dagelijks het geval is, dus toen veel indruk maakte op de zanger en zijn band. En waar het er flink van genomen werd met sushi en drankjes.

OVERSTROMINGEN IN AUSTRALIË

De basis van het nieuwe album van Matt Corby zou gelegd worden, op de dag dat Queensland in Australië wordt opgeschrikt door flinke overstromingen. Zo erg zelfs dat de family Corby de koeien langs de ramen ziet zwemmen. Na een grote evacuatie pakt hij, positiever dan ooit, de muzikale draad weer op. 

TOUREN NA COVID

Voor veel artiesten valt de eerste tour na de hele Corona pandemie zwaar. Shows of zelfs hele tours worden gecanceld omdat het mentaal te zwaar aan komt voor veel muzikanten. Corby viel dit op bij de zanger van Gang Of Youths die hij tegen kwam op een festival in thuisland van beiden, Australië. Ook Matt vindt het lastig om weer van huis te zijn, voor deze promotour. Zeker omdat vrouw en kinderen thuis Down Under zijn, en hij hier is.

KINK IN TOUCH

KINK-dj Jasper Leijdens sprak een half uur met Matt Corby over het hele albumprocess, de mentale gezondheid en de meest decadente tour tot nu toe, die alles te maken had met Down The Rabbit Hole.

Luister hieronder hun hele gesprek terug.

00:00
29:14

Datum

3 februari 2023

SHARE

NU op KINK

Gorillaz

Cracker Island

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje