Stuur ons een berichtje

Kamiel Scholten

Lowlands zet in op internationaal programma

Lowlands doet er alles aan om in augustus een internationaal programma neer te zetten. Dat laat Bente Bollman van Mojo aan website Festileaks weten. Ook laat hij doorschemeren dat er al met een aantal artiesten afspraken zijn gemaakt voor het festival in augustus.

"Het is fijn om te merken dat acts graag willen spelen", laat Bollmann aan de website weten. "Als het mag gaan ze dokgraag op tour, ook internationale acts. Alleen met Amerikaanse acts ligt het wat ingewikkelder. Zij nemen iets minder snel het risico om een tour te plannen.” Welke artiesten er dan wel komen, dat is nog niet bekend.

FEBRUARI

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Lowlands in februari al een programma bekend zou maken. Destijds werd welliswaar wel afgewacht of de overheid een garantiefonds in zou stellen. Bollmann laat in het interview met Festileaks weten daar nog steeds op te wachten. “We wachten op de invulling van het garantiefonds. De precieze voorwaarden en eisen voor het garantiefonds worden nog uitgewerkt door de overheid. Wij wachten nog hoe dat er precies uit gaat zien. Dan weten we pas waar we aan toe zijn. Maar er wordt aan gewerkt en we verwachten dat daar op korte termijn duidelijkheid over komt.”

Hoe het festival er verder uit komt te zien met betrekking tot coronaregels is nog niet duidelijk. Wel is al zeker dat The Opposites headliner zijn en het lijkt er op dat ook Balthazar naar Biddinghuizen komt. Lowlands moet plaats vinden op 20, 21 en 22 augustus.

Datum

8 maart 2021

SHARE

NU op KINK

AC/DC

Whole Lotta Rosie

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje