Stuur ons een berichtje

KINK IN TOUCH WITH... The Wombats

Er is een nieuw album en er komt een Greatest Hits Tour aan van The Wombats. De band bestaat inmiddels een kleine 20 jaar, maar moest door Corona het nieuwe album op een volledig nieuwe manier schrijven...

Als je The Wombats niet zo goed kent, weet dan dat de band over heel de wereld woont. Bassist Tord Øverland-Knudsen woont bijvoorbeeld in Oslo, en tijdens een wereldwijde pandemie is het dan lastig om je bandgenoten in Londen en Los Angeles fysiek te zien. En dus ging het schrijven van een nieuw album vooral via Zoom. "Het was een rare ervaring", vertelt Tord in de avondshow van KINK, KINK IN Touch. "Het was fijn, omdat het een keer anders was dan normaal, maar het was niet de normale cyclus. Het was vooral veel zoomcalls."

Toch liet de band zich niet uit het veld slaan en zelfs het tijdverschil tussen LA en Oslo hield ze niet tegen. "We werkte niet tegelijkertijd", legt de bassist uit. "We zorgde ervoor dat we een goed plan hadden, en als in Oslo de nacht begon, gingen ze in LA verder met schrijven."

GREATEST HITS

Toch gaat Tord's voorkeur uit naar elkaar fysiek ontmoeten. En hij is daarom ook blij dat de band hier en daar weer kan optreden. "We spelen het nieuwe album helemaal op volgorde en dat is erg leuk", legt hij uit. "Het is mooi om te zien hoe mensen op teksten reageren, die ze nog nooit gehoord hebben."

Ook is het de bedoeling dat de band in mei naar Nederland komt, met een Greatest Hits tour. "17 mei staan we in Amsterdam, op de nationale feestdag van Noorwegen." Een bijzondere dag voor een Noor, en daarom hoopt Tord op een extra speciale show, met misschien wel een Noorse vlag van Jasper Leijdens!

 

Datum

18 januari 2022

SHARE

NU op KINK

Yannis & The Yaw

Rain Can't Reach Us

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje