Stuur ons een berichtje

Jade Bird is terug met een nieuwe single: 'Headstart': ''It's a bop''

Anderhalf jaar na haar titelloze debuutalbum is Jade Bird terug met een nieuwe single: ''Headstart''. De zangeres vertelt erover tegen KINK-DJ Jasper Leijdens. Ze omschrijft haar in Mexico geschreven nieuwe single als 'A Bop'.

MUZIEK IN MEXICO

Als je Jade Bird zegt, zeg je country en Americana-invloeden. En zeg je country, zeg je Nashville. Eerder dit jaar vloog Jade naar Amerika, maar moest vanwege Covid-19 eerst twee weken in quarantaine in Mexico. ''Je hoort de invloeden van dat land op een onverwachte manier terug. Je voelt daar een soort vrijheid in de lucht, wat je nergens anders voelt. Het liet mij persoonlijk terug denken aan mijn Britse rock invloeden zoals the Smith, Cocteau Twins, PJ Harvey. Invloeden die je niet direct bij mijn muziek verwacht'' aldus Jade. Ook de muzikale invloeden van het land hebben invloed gehad op het process ''Ik zat op het balkon, en op straat speelden muzikanten trompet en saxofoon, en er zat iets in de lucht waardoor ik vrijer kon schrijven dan ooit''.

HEADSTART

Op KINK komen tracks als ''Lottery'', ''Uh Huh'' en ''Side Effects'' van Jade al regelmatig voorbij, nu is er een nieuwe single van Jade Bird. ''Toen ik mijn nieuwe tekstboek opende, was het eerste woord wat daar stond: ''Headstart': het eerste woord in zo'n nieuw boek. Voor mij staat het voor een nieuwe fase, een nieuwe tijd en ik hoop dat het de start is voor een beter 2021. De boodschap van de muziek is zorgeloos.'' Bij dit nummer is plezier hebben misschien wel de boodschap: ''Het bevat ook een beetje mijn brutaalheid.'' Zo zingt ze lachend: ''I like you, but you don't like me back, you idiot''. Jade is trots op haar nieuwe single ''it's a bop, om ons aan het dansen te krijgen''.

VERHUIZEN NAAR AMERIKA

Jade Bird staat op het punt om, ten tijde van de Amerikaanse verkiezingen, vanuit Engeland terug te gaan naar Nasville in Amerika. ''Weet je wat gek is, toen ik mijn eerste release, de ''Something American'' EP op nam, vier jaar geleden was Donald Trump net verkozen tot president. Dus het is gek om vier jaar later terug te gaan, tijdens deze politieke climax. Ik hoop eigenlijk dat als ik deze keer terug ga dat het een naar blauw gekleurde staat is. 

Datum

4 november 2020

SHARE

NU op KINK

Killers

Somebody Told Me

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje