Stuur ons een berichtje

Izzy en Tommy van Black Honey over nieuwe single 'Run For Cover' in Brand New KINK

Black Honey heeft een nieuwe single uitgebracht. De opvolger van de KINK-XL 'Beaches' heet 'Run For Cover' en was voor het eerst te horen in Brand New KINK. Jasper sprak Izzy en Tommy van de band over de plannen voor dit jaar.

Japanse versie van 'Beaches'

Bij Black Honey onstaan er steeds nieuwe, creatieve ideeën. Er wordt druk gewerkt aan een nieuw album, maar er wordt ook gedacht aan de carrière aan de andere kant van de wereld. Zo is de band nu druk bezig met een Japanse versie van de oud-KINK-XL 'Beaches'. Tommy: 'Maar vraag het ons niet om dit in het Nederlands te doen. Izzy kan het zelfs niet in het Engels.' Wanneer de Japanse versie te horen is, is nog niet bekend.

'Run For Cover'

Er is nu een nieuwe single van een komend album. Izzy: ''Run For Cover' is één van onze favorieten op dit album, en live is het geweldig. Dat weten we, omdat we een eerste social distanced concert hebben gespeeld. We hadden verwacht dat het concert shit zou zijn, maar we zijn erachter gekomen dat concerten gaan over de band, en over de mensen die komen, en niet over hoe dicht ze bij elkaar staan of de moshpit. We zijn blij dat we dit hebben kunnen doen, het voelde als een echt concert.' Tommy: 'Als je zo lang geen concert hebt gespeeld voelt alles goed.'

Livemuziek in Engeland

'Eigenlijk is er qua gigs nog niets mogelijk in Engeland', vertelt Izzy. Tommy vult aan: 'Het is vreselijk om iedereen die in de muziek werkt te zien lijden. Het optreden dat wij gedaan hebben is één van de weinige die door is gegaan. We zijn blij dat we een show hebben kunnen spelen, maar je verdient er ook niets aan.' Ook in Engeland lijkt er geen prioriteit te liggen bij livemuziek. 'De Engelse regering haat muziek. Ze denken aan de pubs die open moeten, maar vergeten kunst', vertelt de zangeres van Black Honey.
De band heeft met potlood data in de agenda staan voor 2021, ook in Nederland, in de hoop dat deze door kunnen gaan.

Luister elke werkdag naar Brand New KINK van 23:00-24:00 uur waarin KINK-dj Jasper Leijdens de allerbeste nieuwe alternatieve muziek laat horen, of luister naar de Brand New KINK-podcast.

Datum

18 september 2020

SHARE

NU op KINK

The Beaches

Takes One To Know One

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje