Stuur ons een berichtje

Inhaler op Lowlands: 'ons nieuwe album is voor 90% klaar'

De Ierse band Inhaler is voor even terug in Nederland. De band speelde zondag 18 augustus een show op het hoofdpodium van Lowlands. Op de verjaardag van frontman Eli sprak KINK-dj Jasper Leijdens met de hele band, onder andere over het album dat eraan komt.

INHALER TERUG IN DE STUDIO

Inhaler was even uit de spotlights van liveshows sinds de tour in het najaar van 2023, maar is op Lowlands, sterker dan ooit, terug. Toch heeft de band niet stilgezeten. De afgelopen maanden stonden voor de band in het teken van het maken van nieuwe muziek. "We hebben veel geschreven en opgenomen, en we kunnen niet wachten om deze nummers eindelijk live te brengen," vertelt Rob.

Na twee succesvolle albums is het tijd voor een volgende stap en misschien wel iets ander geluid voor de band. Josh vertelt dat ze bezig zijn met een muzikaal avontuur dat verrassende elementen bevat, waaronder nieuwe instrumenten die ze nooit eerder gebruikten, en nieuwe stemmen op de muziek, zo zal elk bandlid meer te horen zijn op de nieuwe plaat van de band.

TERUG OP HET PODIUM

Na hun optredens op grote festivals zoals Pukkelpop en nu Lowlands, voelde de band zich eerst nog wat onzeker na de lange pauze. Frontman Eli zegt: "We waren even als herten in de koplampen." Maar het duurde niet lang voordat ze hun vertrouwde energie weer vonden en de festivalpodia vol vertrouwen betraden. Na een beetje repeteren wist de band al direct: we kunnen dit weer aan. En het is grootser dan ooit, toen de band het hoofdpodium van Lowlands betrad voor een knallende show van een uur. Nieuwe muziek hoorden we overigens niet, daar moeten we nog even op wachten.

00:00
05:16

SUPPORT ACTS

Sinds Nieve Ella vorig jaar samen met de Ierse band in AFAS Live speelde, gaat ook haar carriere als een speer. Een uitverkochte Paradiso, een show op Pinkpop. Mede met steun van Inhaler. De band probeert altijd hun eigen support act te kiezen. "Oh, altijd," antwoordde Josh. Ryan voegde daaraan toe dat ze eigenlijk hun eigen versie van de X Factor houden om artiesten te selecteren voor hun aankomende Amerikaanse tour. "We hebben naar zo'n veertig artiesten geluisterd," zei hij. "Het betekent veel voor ons, omdat we graag zelf kiezen welke muziek onze fans te horen krijgen."

NIEUWE MUZIEK LUISTEREN

Tijdens het maken van een nieuwe plaat kan het luisteren naar nieuwe muziek lastig zijn. Volgens Josh en Eli van Inhaler is dat lastig, omdat ze niet willen per ongeluk muziek van anderen overnemen. Eli: 'Ik ben daar een spons voor''. Op festivals probeert de band wel zoveel mogelijk in zich op te nemen, als het gaat om muziek die ze normaal misschien niet zouden horen. "Dat is waarom festivals zo goed zijn," zei Eli. Hij noemde bijvoorbeeld een band als Soulwax. Ook had Inhaler graag Wunderhorse live willen zien, maar die stonden, helaas voor de band, net op de verkeerde dag.

00:00
03:42

KINK IN TOUCH

Bij KINK IN TOUCH hoor je elke maandag tot en met donderdag de beste nieuwe muziek, interviews en live sessies, onder leiding van KINK-dj Jasper Leijdens.

Datum

19 augustus 2024

SHARE

NU op KINK

Deep Blue Something

Breakfast At Tiffany's

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje